A-Insinöörit ja Collaprime ovat avanneet visuaalisen projektinjohtamisen komentokeskuksen Espoon Leppävaaraan. Komentokeskus mahdollistaa yhteistyön ja projektin johtamisen sekä päätöksenteon silloinkin, kun projektin jäsenet ovat eri paikoissa tai jopa eri maanosissa.

”Suunnittelusta tulee tehokkaampaa, kun koko projektitiimillä on sama päätöksenteon tarvitsema informaatio ja suunnittelutieto visuaalisessa muodossa. Onnistumme suunnittelemaan käyttäjien kannalta parempia rakennuksia, kun päätöksiä tekevät ihmiset pääsevät kokemaan erilaisia vaihtoehtoja ja eri vaihtoehtojen vaikutuksen rakennusten käyttäjille. Pystymme myös tuottamaan tilaajan ja projektinjohdon päätöksenteossa tarvitseman tiedon muodossa, joka on helppo ymmärtää”, taustoittaa A-Insinöörit Oy:n teknologiajohtaja Jaakko Jauhiainen.

Lisätietoja:

Jaakko Jauhiainen, teknologiajohtaja, A-Insinöörit. puh. +358 40 044 8913, jaakko.jauhiainen@ains.fi

Tony Lindqvist, toimitusjohtaja, Collaprime, puh. +358 40 681 6633, tony.lindqvist@collaprime.com

Komentokeskuksen avulla helposti hahmotettava, kolmiulotteinen visuaalinen tieto on kaikkien saatavilla

Komentokeskuksessa käytetään uusinta kollaboraatiotekniikkaa ja sitä on käytetty esimerkiksi Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Hanke sai Trimblen Maailman paras BIM-projekti -palkinnon 2016. Sadoille eri sidosryhmien edustajille tarjottiin mahdollisuus kokea suunnittelumalli 3D-ympäristön kautta projektin eri vaiheissa. Päätöksenteko nopeutui selkeästi ja antoi osallisille rohkeutta miettiä eri vaihtoehtoja.

Hyötyjä virtuaalitodellisuudesta saadaan esimerkiksi hankkeissa, joissa

  • eri sidosryhmien tavoitteet on saatettava yhteen.
  • on suunniteltava toistuvia tiloja: esimerkiksi asunto tai hotellihuone.
  • on suunniteltava tiloja, joissa tapahtuu vaativaa toimintaa: esimerkiksi leikkaussali tai keittiö.
  • on tarve hyödyntää tietomallipohjaisen rakennuttamisen parhaita keinoja tilaajan etujen toteutumisen varmistamiseksi niin suunnittelussa, hankinnassa kuin rakennustuotannossa sekä käyttöönottovaiheissa.

”Virtuaalitodellisuuden oikea käyttötapa osana suunnitteluprosessia tekee suunnittelusta tehokasta ja joustavaa. Oikeaoppinen virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen alkaa jo hankesuunnitteluvaiheessa, jolloin on mahdollista luoda luotettava tilaohjelma ja ohjata hankkeen laajuutta ja kustannuksia”, Jauhiainen painottaa.

Komentokeskus on saanut paljon positiivista palautetta asiakkailta

”Virtuaaliympäristömme ja toteuttamamme kollaboraatiotekniiikka on lisännyt projektin henkilöiden sitoutumista. VR, kolmiulotteisuus ja visuaalisuus tekevät suunnitelmista helposti ymmärrettäviä, mikä on parantanut päätöksenteon laatua, kertoo Collaprimen toimitusjohtaja Tony Lindqvist.

Leppävaarassa sijaitsevaa komentokeskusta käyttävät aktiivisesti projektitiimit ja se toimii myös A-Insinöörien ja Collaprimen showroomina ja alan edistyksellisimpänä BigRoom-tilana.

”Olemme erittäin ylpeitä komentokeskuksesta ja otamme mielellämme vieraita tutustumaan päätöksentekoympäristöön”, toteaa Jaakko Jauhiainen.

A-Insinöörien ja Collaprimen tavoitteena on, että muutaman vuoden kuluessa komentokeskusta ja siihen liittyviä palveluita käytetään merkittävissä hankkeissa Suomessa ja ulkomailla.

Komentokeskus on nähtävä omin silmin, jotta asian voi hahmottaa. A-Insinöörit ja Collaprime esittelevät visuaalista projektijohtamisen komentokeskusta Finlandia -talolla 11.-12.9.2018 World Summit on Digital Built Environment -tapahtumassa.