Kaupungintalolta Pohjolan OP Isokatu 14 havainnekuva 2023 1920
Uutiset

Pohjolan OP:lle uudisrakennus Oulun keskustaan – yhteistoiminnallinen hanke käynnistyy

Pohjolan OP:n uusi toimitila- ja asuinrakennus Oulun keskustassa etenee kehitysvaiheeseen urakoitsijaksi valitun Rakennusliike Laptin kanssa. A-Insinöörit toimii rakennuttajakonsulttina uudishankkeessa, jolle haettiin suuntaviivoja arkkitehtikutsukilpailulla 2021.

Pohjolan OP:n pääkonttorin kortteli Oulun keskustassa Isokatu 14:ssä uudistuu. Oulun kaupunkikuvaa ja elinvoimaa kehittävän yhteistoiminnallisen hankkeen kehitysvaiheen urakoitsijaksi on valittu Lapti.

– Pääsemme nyt etenemään suunnitelman mukaisesti rakennushankkeen kanssa. Tontille on tarkoitus sijoittaa yhteensä 14-kerroksinen uudisrakennus, joka koostuu kuusikerroksisesta jalustaosasta toimisto- ja liiketiloille sekä kahdeksankerroksisesta asuintorniosasta, Pohjolan OP:n toimitusjohtaja Keijo Posio sanoo. 

Pohjolan OP (tuolloin Oulun Osuuspankki) haki yhdessä Oulun kaupungin ja A-Insinöörien kanssa uudelle toimitila- ja asuinrakennuskokonaisuudelle suuntaviivoja arkkitehtuurikutsukilpailulla vuonna 2021. Kilpailun voittajaksi valikoitui suunnitelmaehdotus Graadi. Uusi kaava sain lainvoiman lokakuun lopussa 2023.

Katunäkymä finale Pohjolan OP Isokatu 14 havainnekuva 2023 1920Arkkitehtuuriltaan korkeatasoisessa Pohjolan OP:n uudisrakennuksessa tulee olemaan 14-kerrosta. 

– On hienoa päästä liikkeelle hankkeessa, joka tuo lisää asukkaita ja elinvoimaa Oulun keskustaan. Tämän kaltaisten hankkeiden myötä Oulu alkaa myös näyttää kokoiseltaan kaupungilta eli isolta ja merkittävältä, rakennuttamisjohtaja Ari-Matti Jänkälä A-Insinööreistä toteaa.

Hanke toteutetaan Laptin johdolla yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Hankemuoto tuo kaikki projektin osapuolet eli Pohjolan OP:n, arkkitehti- ja tekniset suunnittelijat, urakoitsijan sekä henkilökunnan yhteen tarkentamaan suunnitelmia ja kehittämään toteutustapoja.

– Olemme todella iloisia, että pääsemme toteuttamaan Pohjolan Osuuspankin uutta konttoria sekä asuintaloa yhdelle Oulun parhaista paikoista. Tämä rakennus luo samalla arvoa Oulun keskusta-alueen kaupunkikuvaan. Siksikin olemme innostuneesti ja huolella rakentamassa uudistuvaa Oulua, Rakennusliike Laptin toimitusjohtaja Jussi Karjula sanoo.

Arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen konttori ja asuintorniosa

Pohjolan OP:n Isonkadun konttorin toiminnot siirtyvät väistötiloihin ja kiinteistön purkutyöt alkavat toukokuussa. Arkkitehtuuriltaan korkeatasoisessa uudisrakennuksessa on 14-kerrosta. Rakennuksessa yhdistyvät jalustaosan toimisto- ja liiketilat, asuintorniosa sekä maanalaiset pysäköintitilat.  

– Tulemme tekemään tiiviille tontille keskellä kaupunkia toimistorakennuksen, jonka päällä on asuntoja, ja tarkoituksena on myös mennä kaksi kerrosta maan alle. Hyvä yhteistyö ja viestintä ovat ihan keskeisiä hankkeen onnistumisen kannalta, Jänkälä korostaa.

Uudisrakennuksen toimistotilojen arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2026 ja asuintorniosan keväällä 2027.

Lisätietoja: 
Keijo Posio, toimitusjohtaja, Pohjolan OP
puh. 040 777 5135
keijo.posio@op.fi

Ari-Matti Jänkälä, rakennuttamisjohtaja, A-Insinöörit
puh. 050 058 1260
ari-matti.jankala@ains.fi 

Mikko Lohi, aluejohtaja, Lapti
puh. 045 631 2946
mikko.lohi@lapti.fi 

"Pääsemme nyt etenemään suunnitelman mukaisesti rakennushankkeen kanssa."

Keijo Posio
toimitusjohtaja
Pohjolan OP

 

POHJOLA OP:N UUDISRAKENNUSHANKE

  • Oulun Osuuspankki (nyk. Pohjolan Osuuspankki) aloitti keväällä 2020 selvitystyön Kiinteistö Oy Oulun Isokatu 14:n kehittämiseksi.
  • Huhtikuussa 2021 pankki käynnisti arkkitehtuurikilpailun, jonka tarkoituksena oli tutkia eri vaihtoehtoja uuden toimisto- ja liiketiloja sekä asuinhuoneistoja sisältävän kokonaisuuden luomiseksi.
  • Arkkitehtuurikilpailun voittajatyö julkaistiin kesäkuussa 2021, ja syyskuussa 2021 pankki laittoi vireille asemakaavan muutoksen pankin kiinteistölle.
  • Pohjolan OP:n hallitus valitsi kehitysvaiheen urakoitsijan maaliskuun 2024 lopussa.
  • Isonkadun konttorin toiminnot siirtyvät väistötiloihin toukokuussa 2024 ja purkutyöt alkavat. Purkutyössä huomioidaan kiertotalous. Hankkeen tavoitteena on vähentää rakentamisen hiilipäästöjä Rakennustiedon ympäristöluokituksen mukaisesti.
  • Uudisrakennuksen toimisto- ja liiketiloja sisältävän jalustaosan arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2026 ja asuintorniosan keväällä 2027.
TILAA UUTISKIRJE