Kiinteistöala on luomassa yhteistä tietomallia kestävyysraportointiin, jotta raportoinnista tulisi nopeampaa ja vertailtavuus paranisi.
Uutiset

A-Insinöörit mukana kehittämässä kiinteistöalan yhteistä mallia kestävyysraportointiin

Kiinteistöala valmistautuu uusiin kestävyysraportointia koskeviin vaatimuksiin yhteisellä tietomallilla, joka nopeuttaa yritysten raportointia ja parantaa vertailtavuutta. A-Insinöörit on mukana kehittämässä mallia Raklin koordinoimassa hankkeessa.

Toiminnan kestävyyteen liittyviä raportoitavia ja olennaiseksi valikoituvia datapisteitä tulee kiinteistöalalla olemaan satoja, joten tietomalli on välttämätön väline niiden hallitsemiseksi. Malliin kehittämiseen osallistuvat yritykset saavat yksityiskohtaisen tietomallin käyttöönsä ja voivat hyödyntää sitä omassa raportoinnissaan.

– Olemalla eturintamassa kehittämässä kestävyysraportoinnin malleja autamme myös asiakkaitamme ymmärtämään muutosta, tehostamaan kestävyysraportointiaan ja  edistämään vastuullista liiketoimintaa, ESG- ja hankekehitysjohtaja Anssi Salonen A-Insinööreistä kertoo.

Kestävyysraportointiin hyvä hallintotapa, ympäristöasiat ja sosiaalinen vastuullisuus

EU:n uusi kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) sekä tiedonantovelvoitteita ohjaava ESRS-standardi kattavat ympäristöön, sosiaaliseen vastuullisuuteen ja hyvään hallintotapaan liittyvät seikat. Usean suomalaisyrityksenkin on jatkossa raportoitava tietoja niin toimintansa kestävyydestä kuin sen hallinnasta nykyistä tarkemmin.

– Tavoitteena on luoda kiinteistöalan yhteinen näkemys varsinkin olennaisista raportoitavista ESG-kestävyysaiheista. Laaja osallistujajoukko takaa alaa edustavan näkemyksen muotoutumisen, kertoo Raklin Miika Kotaniemi.

Kehitystyössä ovat mukana kiinteistönomistajien ja rakennuttajien etujärjestö Raklin,  KTI Kiinteistötiedon ja Green Building Council Finlandin lisäksi lähes alan 20 yritystä: Antilooppi, A-Insinöörit, Colliers, EcoReal, Granlund, Helsingin Yliopistokiinteistöt, HUS Kiinteistöt, Ilmarinen, L&T Kiinteistöhuolto, Lähitapiola Kiinteistövarainhoito, OP Kiinteistösijoitus, Premico, Senaatti-kiinteistöt, Sivakka, Suomen Yliopistokiinteistöt, Technopolis ja YLVA.

Valmis malli on toimijoilla käytettävissä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Anssi Salonen, ESG- ja hankekehitysjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 514 6181
anssi.salonen@ains.fi

Miika Kotaniemi. Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli
puh. 040 702 0015
miika.kotaniemi@rakli.fi

"Autamme myös asiakkaitamme ymmärtämään muutosta, tehostamaan raportointia ja edistämään vastuullista liiketoimintaa."

Anssi Salonen
ESG- ja hankekehitysjohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE