Kuinka tunnistat rakennushankkeessa eniten hiilijalanjälkeen vaikuttavat materiaalit ja miten voit vähentää rakennusmateriaalien hiilipäästöjä?
Palvelut

Rakennusmateriaalien hiilijalanjäljen optimointi

Kuinka tunnistat rakennushankkeessa eniten hiilijalanjälkeen vaikuttavat materiaalit ja miten voit pienentää rakennusmateriaalien hiilijalanjälkeä?

PYYDÄ TARJOUS

Kestävän kehityksen ja kiertotalouden asiantuntijamme toimivat apunasi koko rakennushankkeesi ajan aina luonnossuunnittelusta valmistumiseen asti. He auttavat rakennushankkeesi hiilijalanjäljen tavoitteiden asettamisessa ja osoittavat suunnitelmien rakennusmateriaalien merkittävimmät päästölähteet ja niistä tehtävissä olevat konkreettiset säästömahdollisuudet.

Vähähiilisen rakennuttamisen asiantuntijat tulevat kumppaniksesi kaikkiin uudis- ja korjaushankkeisiin. Rakennusmateriaalien optimointi voidaan myös yhdistää hiilijalanjälkikonsultoinnin palveluumme.

Rakennusmateriaalit vaikuttavat hiilijalanjälkeen

Rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen merkittävimmät päästölähteet muodostuvat käytönaikaisesta energiankulutuksesta ja rakennusmateriaaleista. Energiankulutuksen päästöjä ohjataan jo E-luvulla ja erityisesti uudisrakennukset ovat jo hyvin energiatehokkaita. Lisäksi energiasektori tekee töitä energian tuottamiseksi vähähiilisemmin. Näistä syistä rakennusmateriaalien osuus elinkaaren hiilijalanjäljestä on merkittävä.

Rakennushankkeen hiilijalanjäljen optimointi

Rakennusmateriaalien hiilijalanjäljen optimointi koostuu mm. materiaalitehokkuudesta, materiaalien pitkäaikaiskestävyydestä ja vähähiilisistä materiaaleista. Erityisesti materiaalitehokkuuden ja materiaalien pitkäaikaiskestävyyden avulla voit saavuttaa myös kustannushyötyjä, kun materiaaleja tarvitaan vähemmän niin rakennusvaiheessa kuin elinkaarenkin aikana. Myös kiertotaloutta edistäviltä tuotetoimittajilta on löydettävissä markkinoiden edullisimpia vähähiilisiä ratkaisuja.

Materiaalitehokkuutta alusta alkaen

Hankkeen alussa vähähiilisten ratkaisujen vaikuttavuus on suurempi ja kustannus yleensä pienempi kuin myöhemmissä vaiheissa. Materiaalien päästötavoitteiden asettaminen ei kuitenkaan ole myöhäistä suunnittelun loppuvaiheessakaan.

RAKENTAMISEN HIILIJALANJÄLJEN OPTIMOINNIN PALVELUITAMME

KYSY LISÄTIETOJA

Elli Kinnunen

Elli Kinnunen

kestävän kehityksen teknologiavastaava (vanhempainvapaalla)

korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut

+358 40 620 5076 elli.kinnunen@ains.fi Oulu

”Materiaalitehokkuuden avulla voit saada kustannushyötyjä.”

UUDIS- JA KORJAUSHANKKEET

Autamme rakennusmateriaalin optimoinnissa uudis- ja korjaushankkeissa.

VARMISTA SUUNNITTELUOHJAUS

Voit luottaa siihen, että toiminnallisuus, tekniikka ja arkkitehtuuri muodostavat ehjän kokonaisuuden.

MAKSIMOI VAIKUTUKSET

Hankkeen alussa vähähiilisten ratkaisujen vaikutus on suurempi ja kustannukset pienemmät.

Tutustu muihin palveluihin

Hiilijalanjälkilaskenta
Hiilijalanjälkilaskenta

Rakennuttaminen
Rakennuttaminen

Hankesuunnittelu
Hankesuunnittelu