Teemme kuntotutkimuksia kaikentyyppisten rakennusten betoni-, puu- ja tiilijulkisivuille taloyhtiöistä suojeltuihin arvorakennuksiin.
Palvelut

Julkisivujen kuntotutkimukset

Julkisivu on rakennuksen tärkein suoja. Toteutamme betoni- ja puujulkisivujen kuntotutkimuksia pitkän kokemuksen tuomalla varmuudella ja etsimme koko elinkaaren kannalta kustannustehokkaimmat korjaustavat.

PYYDÄ TARJOUS

Kuntotutkimus antaa kiinteistön omistajalle ja isännöitsijälle täsmällistä tietoa eri julkisivumateriaalien ja -rakenteiden kunnosta sekä mahdollisista korjaustarpeista. Samalla kohdekäynnillä onnistuu myös parvekkeiden ja vesikaton kunnon tarkastaminen. Autamme seuraamaan vaurioiden etenemistä ja huoltamaan julkisivua oikeaan aikaan. Se vähentää mittavien peruskorjausten tarvetta ja pitää huolta rakennuksen tärkeimmästä suojasta, julkisivusta.

Julkisivujen, parvekkeiden ja vesikattojen kuntotutkimukset

Julkisivun kuntotutkimus on paikallaan noin 10 vuoden kuluttua kohteen valmistumisesta. Julkisivun kuntotutkimus on tärkeä apu myös silloin, kun rakenteissa on havaittu jokin ongelma tai vaurio. Kiinteistön julkisivurakenteiden kunnon seuraaminen on koko ajan tärkeämpää, koska ilmastonmuutos lisää julkisivujen kosteusrasitusta, muun muassa lisääntyneen viistosateen takia. Autamme kiinteistönomistajaa tässä.

Kaikenikäisten betoni- ja puujulkisivujen kuntotutkimukset

Teemme kuntotutkimuksia kaikentyyppisille betoni-, puu- ja tiilijulkisivuille. Tutkimuskohteet vaihtelevat taloyhtiöistä pysäköintihalleihin ja suojelluista arvokiinteistöistä puolustushallinnon rakennuksiin. Olis sinulla sitten arvokas vanha rakennus tai moderni uusi, saat meiltä osaavan tiimin. Tunnemme eri aikakausien rakennusperinteen ja julkisivumateriaalit aina 1700-luvun rakennuksista moderniin massiivipuurakentamiseen. Tarjoamme asiantuntemusta myös siltojen ja taitorakenteiden tutkimiseen.

Saat kauttamme myös rakennuksen muut kuntotutkimukset sekä asbesti- ja haitta-ainekartoitukset.

Julkisivun kuntotutkimuksen tehokas toteutus

Hyvin suunniteltu kuntotutkimus varmistaa, ettei rakennuksen käyttäjille aiheudu turhaa häiriötä. Julkisivun kuntotutkimus alkaa aina tiedottamisella. Sovimme kanssasi kanssa sopivan ajankohdan ja ilmoitamme siitä asukkaille tai muille rakennuksen käyttäjille hyvissä ajoin. Julkisivun kuntotutkimus aiheuttaa jonkin verran melua, mutta teemme kaikki tutkimukset rakennuksen ulkopuolella maan tasosta tai nostokorista.

Kuntotutkimuksen näytteenotto vie kohteessa noin päivän. Tutkimme rakennuksen silmämääräisesti perustuksista vesikattoon asti. Kirjaamme ylös havainnot myös ikkunoista ja muista julkisivun rakenneosista. Betonijulkisivujen näytteet otetaan timanttiporalla. Puujulkisivuissa rakenteiden mahdollinen pehmentyminen tai lahoaminen koestetaan puukolla tai puupiikillä.

Kun näytteet on tutkittu ja tulokset analysoitu, kokoamme sinulle raportin. Se sisältää oman osion jokaisesta rakenneosasta. Raporttiin kuuluu myös tiivistelmä rakenteiden kunnosta, korjausehdotuksista ja karkeista budjettikustannuksista. Erittelemme kiireelliset ja vähemmän kiireelliset toimenpiteet sekä eri korjausvaihtoehdot 5–10 vuoden säteellä, se auttaa sinua kiinteistösi ylläpidossa lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

"Teemme kuntotutkimuksia kaikentyyppisille betoni-, puu- ja tiilijulkisivuille."

TUTKITTUA TIETOA JULKISIVUN NYKYKUNNOSTA

Selkeä kokonaiskuva ja tietoa mahdollisista vaurioista.

TULEVAISUUDEN KORJAUSTARPEIDEN ENNAKOINTI

Säännöllinen seuranta auttaa ennakoimaan ja vähentämään suuria korjaustoimenpiteitä.

RAKENNUKSEN ELINKAARI SÄILYY SUUNNITELMIEN MUKAISENA

Oikein ajoitetuilla korjauksilla säilytetään ja jopa pidennetään rakennuksen elinkaarta.

PALVELUISTA JA MAHDOLLISISTA LISÄPALVELUISTA

Kysy lisätietoja

Kari Lehtola

Kari Lehtola

suunnittelujohtaja, taloyhtiöpalvelut

korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut Sisä-Suomi

+358 40 037 2703 kari.lehtola@ains.fi Tampere

Timo Rantatorikka

Timo Rantatorikka

Projektipäällikkö

korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut

+358 44 242 4358 timo.rantatorikka@ains.fi Espoo

Juho Karinen

Juho Karinen

tutkimuspäällikkö

rakennuttaminen

+358 40 146 4935 juho.karinen@ains.fi Oulu

Palveluun liittyvät referenssit

As Oy Kaskitie 17-21, Tampere
As Oy Kaskitie 17-21, Tampere

As Oy Kaupinpirtti, Tampere
As Oy Kaupinpirtti, Tampere

Julkisivun kuntotutkimus yhdisti mestarin ja kisällin
Julkisivun kuntotutkimus yhdisti mestarin ja kisällin

TUTUSTU MUIHIN PALVELUIHIN

Sisäilmatutkimukset
Sisäilmatutkimukset

Kuntoarviot ja -tutkimukset
Kuntoarviot ja -tutkimukset

Rakennushistoriaselvitys
Rakennushistoriaselvitys