Tätä on vähähiilinen rakentaminen hankkessasi.
Palvelut

Vähähiilinen rakennuttaminen

Hiilijalanjäljen ohjaus vaatii suunnitelmallisuutta ja innovatiivisuutta, ei välttämättä tavanomaista suurempaa budjettia. Asiantuntijamme auttavat sinua ohjaamaan rakennushankettasi kohti vähähiilisen rakentamisen tavoitteita.

PYYDÄ TARJOUS

Vähähiilinen rakennuttaminen on tulevaisuuden toimintatapa, joka toteutuu kaikissa rakennuttamisen hankkeissamme jo nyt. Hankkeissa noudatamme järjestelmällistä vähähiilisen rakennuttamisen prosessia, joka on osa ISO 14001-sertifioitua ympäristöjärjestelmäämme.

Taitava vähähiilinen rakennuttaja löytää hankkeen kokonaisoptimoinnin kannalta parhaat ratkaisut, joilla vähähiilinen rakennus toteutetaan kustannustehokkaasti ja sen käyttökustannukset ovat edulliset. Vähähiilinen rakentaminen minimoi ilmastoriskit ja tuottaa kiinteistölle kestävää arvoa.

Asetamme hankkeelle sille sopivat hiilijalanjälkitavoitteet ja ohjaamme hanketta systemaattisesti niitä kohti. Otamme suunnitteluratkaisuissa, materiaalivalinnoissa ja energiankäytön ratkaisuissa huomioon vähähiilisyyden näkökulman hankkeen koko elinkaarella.

Saat meiltä hankkeen hiilijalanjäljen ohjaamiseen monipuoliset elinkaariasiantuntijapalvelut: energia-, hiilijalanjälki-, kiertotalous- ja kustannuskonsultoinnin.

Rakentamisen hiilijalanjäljen asiantuntijapalvelut

TARVESELVITYSVAIHEESSA pohditaan strategisia tavoitteita vähähiilisyydelle, hiilineutraaliudelle tai peräti hiilinegatiivisuudelle ja arvioidaan niiden toteutuminen eri vaihtoehdoissa.

HANKESUUNNITTELUSSA asetetaan vähähiilisyystavoitteet kunnianhimoisesti mutta realistisesti ja varmistetaan, että tavoitteet on mahdollista saavuttaa.

SUUNNITTELUVAIHEESSA kehitetään ja optimoidaan mahdollisimman tehokkaita ja vaikuttavia energia- ja hiilijalanjälkiratkaisuja, jotta vähähiilisyystavoitteet toteutuvat. Budjetti-, aikataulu-, toiminnallisuus- ja laatutavoitteet otetaan huomioon optimoinnissa.

RAKENTAMISVAIHEESSA varmistetaan vähähiilisyystavoitteiden toteutuminen hankkeessa käyttämällä muun muassa vähähiilisyyttä ja kiertotalouden hyödyntämistä kriteereinä hankkeen toteuttajan valinnassa. Rakennuksen valmistuttua vastaan- ja käyttöönottovaiheessa varmistetaan, että lopputulos vastaa tavoitetta ja että asiakas osaa käyttää rakennusta siten, että vähähiilisyys- ja muut tavoitteet toteutuvat.

KÄYTTÖ- JA YLLÄPITOVAIHEESSA seurataan, varmistetaan ja tehdään tarvittavat toimenpiteet, jotta rakennus toimii vähähiilisyys- ja muiden tavoitteiden mukaisesti.

A-Insinöörien ppas vähähiiliseen rakennuttamiseen

SERTIFIOITUA TYÖTÄ

Vähähiilisen rakennuttamisen prosessimme on osa ISO 14001 -standardin mukaista ympäristöjärjestelmäämme.

HIILIJALANJÄLKITAVOITE

Olemme tällä hetkellä ainoa rakennuttamisen asiantuntija, jolla hiilijalanjäljen ohjaaminen on integroitu osaksi toimintaamme.

KUMPPANUUS

Koko rakennuttamisen henkilöstömme on koulutettu vähähiilisen rakennuttamisen osaajiksi.
CIV-ympäristösertifikaatti-ISO-1400

Toimialojemme ympäristöjärjestelmät ovat DQS:n sertifioimia.

Kysy lisätietoja

Hannele Ahvenniemi
Hannele Ahvenniemi

johtaja, elinkaaripalvelut
+358 40 777 6892
hannele.ahvenniemi@ains.fi
koko Suomi
rakennuttaminen

Unto Hartikainen
Unto Hartikainen

rakennuttamisjohtaja
+358 40 738 6483
unto.hartikainen@ains.fi
rakennuttaminen

Ari-Matti Jänkälä
Ari-Matti Jänkälä

yksikönjohtaja
+358 50 058 1260
ari-matti.jankala@ains.fi
Pohjois-Suomi
rakennuttaminen

Anu Kuoppamäki
Anu Kuoppamäki

yksikönjohtaja
+358 50 341 1360
anu.kuoppamaki@ains.fi
Etelä-Suomi
rakennuttaminen

Markku Könnö
Markku Könnö

yksikönjohtaja
+358 50 609 21
markku.konno@ains.fi
Länsi-Suomi
rakennuttaminen

Ruut Ronni
Ruut Ronni

yksikönjohtaja
+358 40 126 2300
ruut.ronni@ains.fi
Sisä-Suomi
rakennuttaminen

Jarkko Koskipalo
Jarkko Koskipalo

yksikönjohtaja, laskenta- ja elinkaaripalvelut
+358 400 174 077
jarkko.koskipalo@ains.fi
koko Suomi
rakennuttaminen

Tutustu muihin palveluihin

Hiilijalanjälkilaskenta
Hiilijalanjälkilaskenta

Rakennuttaminen
Rakennuttaminen

Hankesuunnittelu
Hankesuunnittelu