Laajarunkoisten rakennusten tarkastus Pieksämäellä
Palvelut

Rakennusten katsastukset

Kiinteistöjen rakenneteknisillä tarkastuksilla ennaltaehkäistään yllättäviä rakennevaurioita ja sortumia. Asiantuntijamme ovat erikoistuneet mm. hallitarkastuksiin, joilla varmistetaan laajarunkoisten rakennusten turvallisuus.

PYYDÄ TARJOUS
Rakennuksen säännöllisellä rakennusteknisellä tarkastuksella ja valvonnalla varmistat kiinteistönomistajana, että rakennuksesi ovat turvallisia käyttää kaikissa olosuhteissa esimerkiksi silloinkin kun lumikuorma kasvaa tai katolle suunnitellaan aurinkopaneleja. 

Huolellisilla hallitarkastuksilla varmistat rakennuksen turvallisuuden

Rakennusten rakenneteknisiin katsastuksiin erikoistuneet asiantuntijamme tarkastavat erilaisten rakennusten, kuten urheiluhallien, markettien sekä maneesien rungon ja muiden rakenteiden kunnon.

Katsastuksen pohjalta laaditaan kattava tekninen kuntoraportti kiinteistön turvallisen ylläpidon tueksi. Lakisääteisten hallitarkastusten loppuraporttina toimitetaan tarkastuskirja sekä arviointitodistus.

Useamman asiantuntijan suorittamiin katsastuksiimme kuuluu mm. suunnitelmadokumenttien ja nostinten hankkiminen sekä neuvottelut rakennuksen suunnittelijoiden kanssa. Tarkastustyötä helpottaa, jos rakennesuunnitelmat on arkistoitu systemaattisesti.

Laki velvoittaa laajarunkoisten rakennusten hallitarkastuksiin

Etenkin laajarunkoiset rakenteet vaativat erityisosaamista suunnittelijoilta, rakentajilta, materiaalivalmistajilta ja viranomaisilta. Asiantuntijamme ovat olleet mukana, kun rakennusten ja kiinteistöjen turvallisuuteen liittyvää tarkastustoimintaa on kehitetty viranomaisten ja rakennusalan yhteistyönä.

Laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista velvoittaa rakennuksen omistajan pitämään huolta siitä, että asiantuntija arvioi rakennuksen rakenteellisen turvallisuuden.

Hallitarkastuslaki koskee laajarunkoisia rakennuksia, joissa oleskelee kerralla paljon ihmisiä, ja joita käytetään urheilu-, virkistys- tai vapaa-ajan toimintaan, kaupan tilana, kokoontumistilana tai eläinsuojana.

Lain määrittämässä rakennuksessa pitää myös olla laajarunkoinen osa, jonka kerrosala jossain kerroksessa on vähintään 1 000 neliömetriä. Lisäksi rakennuksen kattokannattajien on oltava joko tehdasvalmisteisia ja jänneväliltään vähintään 18 metriä tai paikalla valmistettuina jänneväliltään vähintään 15 metriä.

"Tekninen kuntokatselmus TDD on kattava tekninen kuntoraportti kiinteistöstä ostajalle tai vuokraajalle."

HALLITARKASTUSTEN LISÄKSI TEEMME MYÖS MUITA RAKENNUSTEN KATSASTUKSIA

Kysy lisätietoja

Jari-Tapio Aalto

Jari-Tapio Aalto

suunnittelujohtaja

korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut Etelä-Suomi

+358 400 592 716 jari-tapio.aalto@ains.fi Espoo

Jari Jäntti

Jari Jäntti

suunnittelujohtaja

korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut Itä-Suomi, Keski-Suomi

+358 40 653 1725 jari.jantti@ains.fi Kuopio, Jyväskylä

TUTUSTU MUIHIN PALVELUIHIN

Ulkopuolinen tarkastus
Ulkopuolinen tarkastus

Kosteudenhallinta
Kosteudenhallinta

Kuntoarviot ja -tutkimukset
Kuntoarviot ja -tutkimukset