Purkujätteen hyväksyntä ja kelpoisuus
Palvelut

Purkujätteen hyväksyntä ja kelpoisuus

Autamme varmistamaan, että rakennus- ja purkujäte kelpaa ominaisuuksiltaan uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen – raaka-aineeksi, materiaaliksi tai korvaavaksi rakennustuotteeksi.

PYYDÄ TARJOUS

Rakennus- ja purkujäte muodostaa määrältään suurimman jätevirran EU:ssa. Vaikka suurin osa rakennus- ja purkujätteistä on hyödyntämiskelpoista, uudelleenkäyttöä ja kierrätystä hidastaa epävarmuus siitä, ovatko talteen otetut rakennusosat ja -materiaalit ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne kelpaavat uudelleenkäyttöön.

Rakennuksen purkamisen yhteydessä tehtävän purkukartoituksen tuloksena syntyy luettelo mahdollisesti uudelleenkäytettävistä ja kierrätettävistä rakennusosista ja -materiaaleista. Käytännössä uudelleenkäyttö ja kierrätys edellyttää kuitenkin raaka-aineiden, materiaalien ja tuotteiden hyväksyntää ja kelpoisuuden tarkastamista. Asiantuntijamme selvittävät, mitä tuoteominaisuuksia ja suoritustasoja uudessa käyttötarkoituksessa vaaditaan ja huolehtivat tarvittavista tuotetarkastuksista ja hyväksynnästä.

Purkujätteen analyysit ja hyväksyntä uudelleen käytön mukaan

Rakennus- ja purkujäte voidaan hyödyntää uuden rakennustuotteen raaka-aineena, korvaavana materiaalina tai korvaavana rakennustuotteena. Uudelleenkäytön ja kierrätyksen edellyttämät hyväksyntä- ja kelpoisuuskriteerit riippuvat käyttötarkoituksesta.

Uudelleenkäytön ja kierrätyksen vaatimukset kannattaa selvittää jo purkuhanketta suunniteltaessa. Asiantuntijoihimme nojautumalla varmistat, että hankkeessasi kiertotalous toteutuu kestävästi ja kustannustehokkaasti.

AUTAMME VARMISTAMAAN PURKUJÄTTEEN KELPOISUUDEN:

  • Analyysit ja testaus
  • Tuotemäärittely
  • Tuotehyväksyntä
  • Tuotekelpoisuuden tarkastus

KYSY LISÄTIETOJA

Jarmo Leskelä

Jarmo Leskelä

tekninen johtaja, rakennustuotteet

korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut

+358 40 541 8790 jarmo.leskela@ains.fi Espoo

Tutustu muihin palveluihin

Kiertotalouden asiantuntijapalvelut
Kiertotalouden asiantuntijapalvelut

Purkukartoitus
Purkukartoitus

Rakennusmateriaalien hiilijalanjäljen optimointi
Rakennusmateriaalien hiilijalanjäljen optimointi