Tervetuloa A-Insinöörien tapahtumiin ja webinaareihin!
A-Insinöörit

Tapahtumat

Inspiraatiota ja tutkimusta, konkreettisia vinkkejä ja parempia rakentamisen ratkaisuja. Tätä on tarjolla Rohkeasti parempaa -webinaareissamme ja seminaareissamme.

Tutustu ajankohtaisiin asiantuntijaseminaareihimme ja ilmoittaudu mukaan maksutta! Vuoden 2024 webinaarisarjamme täydentyy vuoden mittaan. Pysyt kuulolla tilaamalla kutsut sähköpostiisi!

TULOSSA

Tapahtumakalenterimme päivittyy pian!

Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa tulevista seminaareistamme?

KUTSU KIITOS!

VINKIT WEBINAARI-VIERAALLEMME

  • Tarvitset vain yhteyden internetiin sekä äänetoistoa varten kuulokkeet tai kaiuttimet.
  • GoToWebinariin liittyminen tapahtuu sähköpostiin saamasi osallistumislinkin kautta.
  • Tule paikalle ajoissa, jotta ehdit rauhassa asettua kuuntelemaan esitystä.
  • Jos osallistut GoToWebinariin ensimmäistä kertaa, kirjautuminen kestää hieman kauemmin työaseman valmistelun vuoksi.
  • GoToWebinar asentuu useimmiten automaattisesti. Jos se on työkoneellasi estetty, lataa ensin käynnistystiedosto painamalla Restart the download -linkkiä. 
  • Voit osallistua myös tabletilla tai älypuhelimella. Lataa tällöin maksuton GotoWebinar-sovellus laitteelle sovelluskaupasta etukäteen.

MENNEET TAPAHTUMAT

16.5.2024 Uusi rakentamislaki haltuun  – Mitä rakennuttajan tulee tietää ympäristö- ja digivaatimuksista? 
Ilmasto- ja materiaaliselvitys, tietomallipohjaiset tai koneluettavat rakennuslupa-aineistot – rakentamislaki tuo rakennuksille uusia laatuvaatimuksia ja hankkeille selvitysvelvollisuuksia. Millaisiin muutoksiin rakennuttajan kannattaa valmistautua ja miten?  Lataa webinaarin materiaalit!

15.2.2024 Ratkaisuja rakentamisen tulevaisuuteen -seminaari
Seminaarissa perehdyttiin aiheeseen niin lainsäädännön kuin alan tutkimuksen ja innovatiivisten ratkaisujen näkökulmasta.  Tapahtuman järjestää Vantaan kaupunki yhdessä A-Insinöörien ja Rakennusteollisuus RT:n  kanssa. Tutustu

13.2.2024 Ympäristövastuullinen katu- ja ulkovalaistus
Arviolta miljoona ulkovalaisinta täytyy Suomessa vaihtaa, kun SPNA-lamput poistuvat energiadirektiivin myötä markkinoilta. Millaiseen siirtymään kaupunkien, teollisuuden ja taloyhtiöiden tulee valmistautua ja mihin mennessä? Miten muutos siivittää ympäristövastuutavoitteita? Lataa webinaarin materiaalit!

14.12.2023 Näin lisäät puuhankkeesi onnistumiskerrointa
Millaisia lähtökohtia puu materiaalina asettaa kaavoitukselle, arkkitehtuurille ja hankesuunnittelulle? Mitä vetovoimaiset kohteet meiltä ja maailmalta opettavat? Asiantuntijamme jakoivat webinaarissa tuoreimman tiedon ja kokemuksen hankekehittäjille ja rakennuttajille, joita puurakentaminen houkuttaa, mutta jännittää. Lataa webinaarin materiaalit!

14.9.2023 Näin investoinnit kestävään rakentamiseen tuottavat hankkeissa
Investoinnit kestävään rakentamiseen ovat maapallon tulevaisuuden kannalta välttämättömiä, lainsäätäjien ja rahoittajien edellyttämiä – ja myös taloudellisesti kannattavia. A-Insinööreissä selvitettiin kestävän rakentamisen tuottomekanismeja ja osoitettiin tuorein tiedoin vastuullisuuden tuottavuus erilaisissa hankkeissa. Lataa webinaarin materiaalit!

20.4.2023 Loikkia rakentamisen tuottavuuteen -seminaari
Vastuullisuuden, kestävyyden ja ennallistamisen vaatimukset ovat alati polttavampia. Meneillään on murrosaika, jossa rakentamisen tuottavuus nousee keskiöön rakennusalalla ja hankkeissa.  

16.3.2023  Varaudu rakentamisen muutokseen – Ilmasto muuttuu, ja näin muuttuvat suunnitteluratkaisut
Uusimme viime syksynä pidetyn ja suosiota saaneen webinaarin, jossa esittelimme  toimivat talonrakentamisen suunnitteluratkaisut vääjäämättä muuttuvaan ilmastoon varautumiseksi kun lämpö, tuulet, sateet ja kosteus lisääntyvät. Lataa webinaarin materiaalit!

9.3.2023 Experisense – Miten yhdistätä terveelliset ja tuottavat sisäolosuhteet ja kiinteistön energiatehokkuuden?
Kehitimme sisäilmaston parantamiseen tähtäävä Experisense-palvelun osana Future Spaces -konseptia. Mukana yhteistyössä ovat Suomen kokeneimmat asiantuntijat ja tutkimuslaitokset. Lataa webinaarin materiaalit!

1.12.2022 Suojaa suojattomia – Tee turvallista liikkumisympäristöä jalankulkijoille ja pyöräilijöille
Mitä liikennesuunnittelun ammattilaisen ja suunnittelua tilaavan tulee tietää kestävästä ja turvallisesta liikkumisympäristöstä? Kuntien ja kaupunkien liikennesuunnittelijoille ja tekniselle johdolle suunnattu webinaarimme pureutuu turvalliseen liikkumisympäristöön monesta eri näkökulmasta. Lataa webinaarin materiaalit!

13.9.2022 Varaudu ilmastonmuutokseen – valitse oikeat suunnitteluratkaisut 
Mitä ilmastonmuutokseen liittyviä seikkoja pitäisi jokaisessa rakennushankkeessa ottaa huomioon? Valotamme ajantasaisia keinoja muuttuvaan ilmastoon sopeutumiseksi suunnittelun eri alueilla. Lataa webinaarin materiaalit!

24.5.2022 Terveellinen ja turvallinen rakennus – koko elinkaaren ajan 
Webinaarissa kirkastuu keskeisin keinovalikoima, jonka avulla kiinteistön omistaja ja käyttävät voivat luottaa rakenteiden turvallisuuteen, terveellisyyteen ja arvon säilymiseen – koko elinkaaren ajan. Lataa webinaarin materiaalit!

29.3. ja 31.3.2022 Täydennysrakentamisen mahdollisuudet taloyhtiöille
Onko kiinteistössä tai tontissa potentiaalia täydennysrakentamiseen, jolla voisi rahoittaa remontin osin tai jopa kokonaan? Tai välttää peruskorjauksen kokonaan, kuten purkavan täydennysrakentamisen hankkeessa Helsingin Mellunmäessä? Webinaarimme esittelee selkeästi täydennysrakentamisen vaihtoehdot laidasta laitaan. Lue lisää ja ja lataa webinaarin materiaalit!

2.12.2021 Kohti hiilineutraaleja alueita – Keinot ilmastovaikutusten ohjaamiseen 
Miten kunnissa ja kaupungeissa voidaan ohjata kiinteistökehittämistä ja kokonaisten uusien asuinalueiden rakentamista vähähiiliseksi, jopa hiilineutraaliksi? Mitä vihreä rakentaminen edellyttäisi? Lue lisää ja lataa webinaarin materiaalit

23.11.2021 Tunnetko jo nykyaikaiset puurakenteiden akustiikan laskentamenetelmät? -webinaari
Näillä työkaluilla tunnistat puurakennushankkeessasi parhaat akustiset ratkaisut ja parhaassa tapauksessa myös säästät!​ Lataa webinaarin materiaalit

18.11.2021 Paljon tärinää radanvarrella -webinaari
Näin torjut runkomelua ja tärinää uudisrakentamisessa kustannustehokkaasti ja laadukkaasti tuoreimpiin ratkaisuihin tukeutuen. Lue lisää ja lataa webinaarin materiaalit

28.10.2021 Näin saat enemmän irti teollisesta puuelementtirakentamisesta -webinaari
Tiedä ja hyödynnä toimivimmat rakenneratkaisut puuelementtikohteessasi! Webinaarissamme kuultiin, miten saat enemmän irti teollisesta puuelementtirakentamisesta etenkin laajarunkoisten rakennusten sekä puukerrostalojen ja julkisten kohteiden hankesuunnittelussa ja rakennesuunnittelussa. Lataa webinaarin materiaalit

5.10.2021 Rohkeasti parempaa 2021 -seminaari 
Mitä uutta suunnittelukumppanillasi on tarjota rakentamisen tuottavuuteen? Keynote puhujana koripallovalmentaja Henrik Dettmann. Lataa seminaarin tallenteet.

21.9.2021 – Näin puolitat rakennushankkeesi hiilijalanjäljen – työkalut vähähiiliseen rakennuttamiseen -webinaari
Rakennushankkeessa on mahdollisuus vaikuttaa rakennuksen koko elinkaaren aikaisiin päästöihin, tuotevalintoihin sekä rakentamisen ja rakennuksen käytön aikaiseen hiilijalanjälkeen. Hiilijalanjäljen ohjaus vaatii kuitenkin suunnitelmallisuutta ja innovatiivisuutta, ei välttämättä tavanomaista suurempaa budjettia. Lataa uunituore vähähiilisen rakennuttamisen opas!

10.6.2021 – Puusta vai puusta ja jostakin muusta? -webinaari
Nämä asiat kannattaa tunnistaa ja tietää puurakentamisesta jo hankesuunnitteluvaiheessa! Tutustutamme tämän hetken puurakentamisen vakioratkaisuihin ja varautumisen paikkoihin, suunnittelun kustannuksiin sekä hybridirakenteiden mahdollisuuksiin. Lue lisää ja lataa webinaarin materiaalit

27.5.2021 – Purkukartoitus edistää kiertotaloutta hankkeessasi - webinaari
Miten suunnittelet rakennushankkeeseen liittyvän purkuvaiheen ennakoivasti, kustannustehokkaasti ja tulevat vaatimukset täyttäen? Lue lisää ja lataa webinaarin materiaalit

18.5.2021 – Näin taloyhtiö hyötyy kopterikuvauksesta ja 3D-mallista -webinaari
Tulossa julkisivu-, ikkuna-, katto- ja parvekeremontti, mutta piirrokset ja suunnitelmat ovat vuosikymmenten takaa? Avuksi tulee kopterikuvaus ja siitä tuotettu 3D-malli. Lue lisää ja lataa webinaarin materiaalit

11.5.2021 – Suunnitteluautomaatio siivittämään hankekehitystä -webinaari
Miten tunnistaa monista vaihtoehtoisista ratkaisuista kestävimmät ja kustannustehokkaimmat – jo varhaisessa vaiheessa asuin- ja toimitilarakentamisen hanketta? A-Insinöörien kehittämä Tower Generator tulee avuksi. Lue lisää ja lataa webinaarin materiaalit

Jos haluat varmistaa, että saat kutsun koulutustapahtumiimme, ilmoittaudu kutsulistalle!

KUTSU KIITOS!