Kokeneet tietomallikoordinaattorimme toimivat uudis- ja korjausrakentamisen hankkeissa tilaajan edunvalvojina ja suunnitteluryhmän tukena.
Palvelut

Tietomallikoordinointi

Tietomallikoordinaattorimme eli BIM-koordinaattori vastaa uudis- ja korjaushankkeissasi suunnitelmien yhteensovituksesta puolueettomasti ja kokonaisvaltaisesti. Laadukkaat tietomallit tukevat hankkeesi toteuttamista aina määrä- ja kustannuslaskennasta toteutussuunnitteluun ja työmaalle.

PYYDÄ TARJOUS

Teemme tietomallikoordinointia kaikenkokoisiin ja -tyyppisiin hankkeisiin asuinkerrostaloista sairaaloihin ja korkeasta rakentamisesta maanalaisiin tiloihin. BIM-koordinointia kannattaa hyödyntää sekä uudisrakentamisessa että korjausrakentamisessa. Tietomallikoordinaattorimme varmistaa muun muassa talotekniikan riittävät tilavaraukset ja tuottaa digitaalista aineistoa rakennuksen koko elinkaarelle.

BIM-koordinaattori tilaajan apuna

Puolueettomana tarkkailijana tietomallikoordinaattorimme huolehtii siitä, että suunnitelmat ovat keskenään yhteensopivat ja ristiriidattomat. Saat kaikki tietomallit samalla tarkkuustasolla, toiveidesi mukaan. Käytämme yhteensovituksessa siihen varta vasten kehitettyjä ohjelmistoja, mikä takaa tietomallien korkean laadun ja käytettävyyden hankkeen eri vaiheissa.

Tietomalli tukee kustannuslaskentaa, aikataulutusta ja viestintää

Suosittelemme ottamaan tietomalliasiantuntijan tai tietomallikoordinaattorin mukaan hankkeeseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tällöin pääset hyödyntämään tietomallia jo hankkeesi alkuvaiheen määrä- ja kustannuslaskennassa. Parhaimmillaan tietomallinnus tukee myös suunnittelun ja työmaan aikataulutusta, hankintoja ja vaiheistusta.

Oikein suunniteltu tietomalli on tärkeä viestintäväline. Tietomallien visualisoinneissa käyttäjät ja hankkeen muut osapuolet pääsevät tutustumaan tiloihin etukäteen virtuaalitodellisuudessa VR-laseilla. Tuemme rakennushankettasi tarpeen mukaan myös inventointimallinnuksella sekä Matterport- ja dronekuvauksilla, joilla olemassa olevat rakenteet saadaan tarkasti osaksi tietomallinnettuja suunnitelmia.

Tietomallikoordinaattorin palvelut hankesuunnittelusta käyttöönottoon

Tietomallikoordinaattorimme ovat rakentamisen ammattilaisia, joilla on kokemusta koko konsernimme laajuudelta. Saat kauttamme tietomallintamisen erityisasiantuntemusta muun muassa rakennuttamisen, arkkitehtisuunnittelun, rakennetekniikan ja talotekniikan tarpeisiin.

 1. Hankesuunnitteluvaihe. Tietomalliasiantuntijamme auttavat luomaan ohjeet suunnittelijoiden kilpailutusta ja tietomallinnusta varten. Määrittelemme yhdessä tilaajan kanssa hankkeen tavoitteet ja tietomallinnusvaatimukset sen mukaan, miten tietomallia halutaan hankkeessa käyttää.
 2. Yleis- ja toteutussuunnitteluvaihe. Kun suunnittelijat on valittu, tietomallikoordinaattori huolehtii puolestasi, että koko suunnitteluryhmä toimii yhteisten pelisääntöjen mukaan. Autamme pitämään myös rakennuslupaprosessin sujuvana, koska rakennuslupaa haetaan jatkossa tietomallin avulla. Tietomalli tarkentuu vähitellen: ensin sovitamme yhteen arkkitehti- ja rakennesuunnitelmat, sitten talotekniikan pääreitit. Toteutussuunnitteluvaiheessa yhteensovitus jatkuu yhä yksityiskohtaisempana.
 3. Työmaavaihe ja käyttöönotto. Tietomallikoordinaattorin tehtävät jatkuvat työmaalla, jos suunnittelu jatkuu rakentamisen rinnalla. Varmistamme tietomallien päivitykset ja yhteensovituksen tarpeen mukaan. Tietomallikoordinaattori on mukana myös loppudokumentoinnissa, jotta tiedonsiirto toimii ja mallit on päivitetty yhtenäiseksi as built- eli toteumamalliksi. Lisäksi varmistamme, että digitaalinen luovutusaineisto vastaa kaikilta osin kiristyvän lainsäädännön vaatimuksia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tietomallikoordinoinnin palveluistamme!

"Parhaimmillaan tietomallinnus tukee myös suunnittelun ja työmaan aikataulutusta, hankintoja ja vaiheistusta."

SUUNNITELMIEN YHTEENSOPIVUUS

Tietomallikoordinaattori sovittaa suunnitelmat yhteen, mikä varmistaa sujuvan toteutuksen.

OBJEKTIIVINEN NÄKÖKULMA

Tietomallikoordinaattori toimii hankkeessa puolueettomana tarkkailijana ja tilaajan edunvalvojana.

RAKENTAMISEN AIKATAULU, KUSTANNUKSET JA LAATU

Tietomallit tukevat rakennushankkeen laatua ja toteutusta aikataulussa suunnitelmien mukaan.

PALVELUISTA JA MAHDOLLISISTA LISÄPALVELUISTA

 • Tietomallikoordinointi
 • Tietomalliasiantuntijan palvelut
 • Määrä- ja kustannuslaskenta
 • Tietomallien käyttäjävisualisoinnit
 • Rakennuttamisen palvelut
 • Rakennetekninen suunnittelu
 • Talotekninen suunnittelu
 • Korjausrakentamisen suunnittelu
 • Arkkitehtisuunnittelu
 • Inventointimallinnus
 • Matterport- ja dronekuvaukset

Kysy lisätietoja

Max Levander

Max Levander

teknologiajohtaja

korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut Koko Suomi

+358 50 5013 875 max.levander@ains.fi Espoo

Riikka Hannuksela

Riikka Hannuksela

tietomallikoordinaattori, projektipäällikkö

rakennuttaminen

+358 40 215 0222 riikka.hannuksela@ains.fi Oulu

Palveluun liittyvät referenssit

OYS 2030 - Tulevaisuuden sairaala, Oulu
OYS 2030 - Tulevaisuuden sairaala, Oulu

HUS Siltasairaala, Helsinki
HUS Siltasairaala, Helsinki

Savilahden maanalainen liikuntakeskus
Savilahden maanalainen liikuntakeskus

TUTUSTU MUIHIN PALVELUIHIN

Talotekninen suunnittelu
Talotekninen suunnittelu

Korjaussuunnittelu
Korjaussuunnittelu

Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen
Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen

Rakennesuunnittelu
Rakennesuunnittelu