Kasvata kiinteistösi arvoa ympäristösertifioinnilla.
Palvelut

Ympäristösertifiointien konsultointi

Ympäristösertifikaatti on riippumattoman kolmannen osapuolen varmentama todistus ympäristövastuullisesta toiminnasta rakennushankkeessa tai kiinteistössä. Oikein valitun ja toteutetun ympäristösertifioinnin avulla tuot ilmi ja viestit hankkeen saavuttamista ympäristötavoitteista sekä kestävän kehityksen periaatteiden noudattamisesta.

PYYDÄ TARJOUS

Asiantuntijamme hoitavat hankkeesi sertifiointiprosessin sujuvasti aina sertifioinnin valinnasta hankkeen valmistumiseen saakka. Teemme myös käytönaikaista ympäristösertifiointikonsultointia, LEED EB -sertifiointeja ja käytönaikaisia RTS-ympäristöluokituksia. 

Ympäristösertifiointi – tae kestävistä valinnoista

Kiinteistö- ja rakennusala on vastuussa merkittävästä osasta maailman kasvihuonekaasupäästöistä ja käytetystä energiasta. Ympäristöluokitusjärjestelmien avulla voidaan mitata, todentaa ja vertailla eri kiinteistöjen ja rakennushankkeiden ympäristövaikutuksia. 

Ympäristösertifioinnin edut: 

  • Tarkoituksenmukainen suunnittelu ja rakentaminen
  • Kestävät ja vähähiiliset valinnat
  • Pienempi energiankulutus
  • Alhaisemmat ylläpitokustannukset

Ympäristösertifioinnin konsultointi tuo kiinteistölle lisäarvoa

Autamme tunnistamaan yksilölliset, korkeatasoiset ja toimivat ratkaisut sertifikaattien kriteerien täyttämiseksi ja tuomme lisäarvoa, jota et välttämättä edes huomannut tavoitella.

Sekä sijoittajat että käyttäjät ovat entistä kiinnostuneempia kiinteistöjen ympäristökestävyydestä. Ympäristösertifioimalla hankkeen voit myös pienentää hankkeen kustannuksia ja jopa olla edellytetty saamaan vihreää rahoitusta, joka on tavanomaista rahoitusta edullisempaa.

Ympäristösertifiointi on luotettu ja arvostettu tapa todentaa kohteen tehokkuus, riskittömyys ja ympäristömyönteisyys. 

Ympäristösertifikaatti on viesti kiinteistön tai hankkeen omistajan vastuullisuudesta. 

Ympäristösertifikaatin hakeminen vaatii monipuolista osaamista

Autamme ympäristösertifikaatin saavuttamisessa kaikenlaisissa uudis- ja korjaushankkeissa. Elinkaariasiantuntijamme varmistavat, että hankkeen laatu- ja ympäristötavoitteet täyttyvät ympäristösertifioinnissa kustannustehokkaasti ja sertifioinnin hakuprosessi hoidetaan asiantuntevasti alusta loppuun.

Jos ympäristösertifikaatti hankitaan osana rakennushankkeen ohjausta, on sertifiointiprosessi hyvä aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Olemassa olevalle kiinteistölle voidaan hankkia ympäristösertifikaatti niin rakennuksen ominaisuuksien, ylläpidon, tai toiminnan kehittämisen näkökulmasta. Kiinteistön ylläpitoon liittyvät ympäristösertifikaatit on uusittava muutaman vuoden välein.

Autamme myös sertifioinnin uusimisessa ja aikaisempien luokitusten parantamisessa

Valitse sopiva ympäristösertifikaatti

Sertifiointiprosessi alkaa kattavalla esiselvityksellä, jonka avulla hahmotamme prosessin tavoitteet sekä ympäristöluokituksen tason. Huomioimme aina hankkeen kannalta kaikkein tehokkaimmat, edullisimmat ja sopivimmat ratkaisut.

Saat meiltä ohjausta seuraaviin ympäristösertifiointeihin:

  • BREEAM on Euroopan johtava, systemaattinen ja selkeä rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka ottaa huomioon kansalliset käytännöt ja ympäristötavoitteet.
  • LEED on kansainvälisesti suosituin ympäristösertifiointi. Se takaa tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaisen suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon. Kiinteistöt luokitellaan neljään eri luokkaan: Certified, Silver, Gold ja Platinum.
  • RTS-ympäristöluokitus on tarkoitettu rakennushankkeiden tilaajille Suomen oloihin –  se huomioi suomalaiset olosuhteet, lainsäädännön ja kiinteistökannan monipuolisuuden. RTS-ympäristöluokitus takaa kestävän kehityksen periaatteiden toteutuksen sekä parhaiden kansallisten menetelmien hyödyntämisen.
  • Joutsenmerkki on Pohjoismaiden tunnetuin ja arvostetuin ympäristömerkki. Se takaa kohteen ympäristöystävällisyyden, terveellisyyden ja turvallisuuden koko hankkeen elinkaaren ajan.

Ympäristöosaamista elinkaaren jokaiseen vaiheeseen

Asiantuntijamme huolehtivat ympäristösertifioinnin lisäksi myös muista rakennusprojektiin liittyvistä palveluista. Saat kauttamme esimerkiksi erilaiset elinkaaripalvelut elinkaarikonsultoinnista hiilijalanjälkilaskentaan ja EU-taksonomiakonsultointiin. Osaamisemme kattaa myös erilaiset hankekehityspalvelut kuten kiinteistökehityksen

”Ohjaamme hankeen onnistumaan ympäristösertifioinnin asettamissa tavoitteissa.”

VERIFIOITUA LAATUA

Kolmannen osapuolen verifioinnilla takaat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisen hankkeen.

ENEMMÄN ARVOA

Konsultointi varmistaa tavoitteiden mukaisen, lisäarvoa tuottavan ympäristösertifioinnin, jonka myötä kohteesi arvo säilyy tai kasvaa.

VARMAA OHJAUSTA LÄPI HANKKEEN

Ohjaamme hanketta asiantuntevalla kokemuksella oikean ympäristösertifioinnin saavuttamiseksi.

Kysy lisätietoja

Hannele Ahvenniemi

Hannele Ahvenniemi

johtaja, elinkaaripalvelut (vanhempainvapaalla)

rakennuttaminen koko Suomi

+358 40 777 6892 hannele.ahvenniemi@ains.fi Espoo

Jarkko Koskipalo

Jarkko Koskipalo

yksikönjohtaja, laskenta- ja elinkaaripalvelut

rakennuttaminen koko Suomi

+358 400 174 077 jarkko.koskipalo@ains.fi Espoo

Tutustu muihin palveluihin

Elinkaarilaskenta
Elinkaarilaskenta

Kustannuslaskenta
Kustannuslaskenta

Vähähiilinen rakennuttaminen
Vähähiilinen rakennuttaminen