A-Insinöörit tarjoaa hiilijalanjälkikonsultointia ja muita elinkaariasiantuntijapalveluita. Kysy lisää!
Palvelut

Hiilijalanjälkikonsultointi

Hiilijalanjälkikonsultointiimme nojaamalla voit pienentää rakennushankkeesi hiilijalanjälkeä jopa 50 prosenttilla nykyisestä.

PYYDÄ TARJOUS

Hiilijalanjälkikonsultointimme auttaa asettamaan tavoitteet hankkeesi hiilijalanjäljelle sekä luomaan ohjauskeinot tavoitteiden saavuttamiseksi – oli tavoitteena sitten vähähiilisyys, hiilineutraalius tai hiilinegatiivisuus.

Hankkeen suunnitelmien pohjalta laskettu hiilijalanjälkilaskelma osoittaa eri tekijöiden merkityksen rakennuksen elinkaaren aikaiseen hiilijalanjälkeen.  Laskelmia hyödyntäen tunnistamme parhaat mahdolliset ratkaisut hiilijalanjäljen minimoimiseksi ja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Hankkeen lopullinen hiilijalanjälki voi olla esimerkiksi 25 tai 50 prosenttia vertailutasoa pienempi.

Asiantuntijoidemme suositukset ottavat huomioon rakennuksen koko elinkaaren ja kattavat kaikki suunnittelun ja rakentamisen vaikutuskeinot vähähiilisyyteen.

Paras hyöty hiilijalanjälkikonsultoinnista saadaan, kun rakennuttamisen ja suunnittelun asiantuntijamme ovat alusta lähtien mukana ohjaamassa hankkeen suunnittelua ja toteutusta – niin ilmaston kuin eurojen ehdoilla.

Hiilijalanjälkikonsultoinnilla ilmastovaikutukset hankkeesi keskiöön

HIILIJALANJÄLKILASKENTA – Tuomme rakennushankkeesi hiilipäästöt näkyviksi ja arvioimme erilaisia ratkaisu- ja materiaalivaihtoehtoja vähähiilisyyden näkökulmasta.

KÄYTÖNAIKAISEN HIILIJALANJÄLJEN SEURANTA JA HIILIJALANJÄLKITODISTUS –
Huolehdimme hankkeen käytönaikaisen hiilijalan- jäljen todentamisesta ja tarjoamme näytön hankkeen elinkaaren hiilijalanjäljestä käyttäjää varten.

MATERIAALIEN HIILIJALANJÄLKIOPTIMOINTI – Kehitämme tehokkaimmat keinot pienentää rakennuksen materiaalien hiilijalanjälkeä vertailemalla erilaisia materiaalivaihtoehtoja ja niiden ympäristöpäästöjä.

KIERTOTALOUSSUUNNITTELU – Saat ehdotuksen ratkaisusta, joka maksimoi hankkeesi kiertotalousasteen.

ENERGIASUUNNITTELU – Saat suosituksen vaihtoehdosta, jossa kiinteistö tarvitsee mahdollisimman vähän energiaa ja joka optimoi uusiutuvan energian sekä energian kierrätyksen hyödyntämisen.

HIILINEUTRAALIUSSELVITYS – Autamme löytämään parhaat tavat alueen hiilineutraaliuden toteuttamiseksi.

”Hiilijalanjälkikonsultointimme ulottuu koko rakennuttamisen prosessiin, tarveselvityksestä rakennuksen käyttöönottoon ja ylläpitoon saakka.”

 

ELINKAARIASIANTUNTIJAN PALVELUMME

Asiantuntijamme

Jarkko Koskipalo

Jarkko Koskipalo

yksikönjohtaja, laskenta- ja elinkaaripalvelut

rakennuttaminen koko Suomi

+358 400 174 077 jarkko.koskipalo@ains.fi Espoo

Hannele Ahvenniemi

Hannele Ahvenniemi

johtaja, elinkaaripalvelut (vanhempainvapaalla)

rakennuttaminen koko Suomi

+358 40 777 6892 hannele.ahvenniemi@ains.fi Espoo

Tutustu muihin palveluihin

Hankesuunnittelu
Hankesuunnittelu

Energiakonsultointi
Energiakonsultointi

Kiertotalouskonsultointi
Kiertotalouskonsultointi