Yhteistoiminnallinen projektijohtopalvelumme (PJP) yhdistää ammattitaitoisen hankkeen suunnittelun ja johtamiseen tehokkaaseen hankintatoimeen ja kustannusohjaukseen, ja varmistaa hankkeesi onnistumisen.
Palvelut

Projektinjohtopalvelu

Yhteistoiminnallinen projektijohtopalvelumme (PJP) yhdistää ammattitaitoisen hankkeen suunnittelun ja johtamisen tehokkaaseen hankintatoimeen ja kustannusohjaukseen, ja varmistaa hankkeesi onnistumisen.

OTA YHTEYTTÄ

A-Insinöörien uusimpia teknologioita hyödyntävä projektinjohtopalvelun (PJP) varmistaa tilaajalle kannattavimman kokonaisratkaisun rakennushankkeiden läpivientiin.  Hoidamme hankkeet uudella, tehokkaammalla tavalla niin, että tilaajalla säilyy lopullinen päätösvalta suunnitteluratkaisuihin ja hankintoihin koko hankkeen ajan. 

Otamme hankkeissa tilaajan kumppanina kokonaisvastuun projektin, rakennuttamisen, suunnittelun ja työmaan johtamisesta sekä rakentamisesta mukaan lukien päätoteuttajan velvoitteista. Katseemme on tiukasti tilaajan tavoitteissa ja käytönaikaisen arvon tuoton lisäämisessä.

Vahvaa projektinjohtoa yhdessä tilaajan kanssa

Yhteistoiminnallisessa projektinjohtopalvelussa (YT-PJP) rakennushankkeen läpivientiin kootaan osaava projektinjohto-organisaatio, joka huolehtii projektin johto- ja rakennuttamistehtävistä, suunnittelun ohjauksesta, työmaan johtotehtävistä, päätoteuttajan velvoitteista sekä rakennustyön johtamisesta ja valvonnasta.

Projektinjohtajamme johtaa koko hanketta läheisessä yhteistoiminnassa tilaajan kanssa siten, että suunnittelu, hankinnat ja rakentaminen sovitetaan ajallisesti keskenään hankkeen eri tavoitteiden (mm. toiminnallisuus, laatu, aikataulu ja taloudellisuus) saavuttamiseksi.

Ohjaamme suunnittelua yhteistyössä tilaajan kanssa. Hankekohtaisesti voidaan sopia myös erilaisista vastuu- ja tehtäväjaoista, joilla varmistetaan suunnittelun toteuttaminen onnistuneesti.

Johdamme rakennustyön toteuttamista valitun hankintastrategian mukaisesti tilaajan nimiin tehtyinä hankintoina, jotka kilpailutetaan suunnittelun ja rakentamisen etenemisen myötä.

Yhteistoiminnallisella projektinjohtopalvelulla (YT-PJP) eroon ongelmista hankkeissa

Usein hankkeita on vaikea saada käyntiin, koska ei ole tarkkoja suunnitelmia tai selvää perusteltua tavoitebudjettia eikä tunnisteta parasta toimintamallia hankkeen käynnistämiseksi.

A-Insinöörien YT-PJP – mallissa suunnitteluratkaisut sekä hankkeen laatu- ja laajuustaso määritellään sellaiselle tarkkuustasolle, että tavoitehinta voidaan laskea ja hankkeen kannattavuus selvittää sekä varmentaa aikataulu.

Hanketta ohjataan ketterästi ja joustavasti suunnittelun ja toteutuksen edetessä tilaajan tavoitteisiin. Tilaajalla säilyy päätöksenteko- ja vaikutusmahdollisuus koko hankkeen ajan. Riskienhallinta on tehokasta eikä rakentamisen aikana tule suuria yllätyksiä.

Tavoitteet saavutetaan huippujoukkueella

Monipuolinen kustannusosaaminen tuo realismia hankkeeseen heti alkuvaiheesta alkaen. Autamme suunnittelemaan ja etsimään käyttötarkoituksen ja käyttäjien kannalta toiminnallisesti ja laadullisesti parhaat vaihtoehdot. Huomiomme on kiinteistön koko elinkaarella sekä pitkänajan laadun ja arvon lisäämisessä.

Palvelumme avulla saat kannattavimman kokonaisratkaisun – etenkin, kun hankkeen tavoitteena on parempi elinkaaren aikainen tuotto tai kun hankkeeseen liittyy epävarmuustekijöitä. 

Hankettasi johdetaan kustannustehokkaalla yhteistyömallilla – et maksa riskeistä, jotka pysytään hallitsemaan ja estämään toteutumasta. Sinun ei tarvitse itse huolehtia monimutkaisesta hankkeesta. Projektinjohtopalvelu (PJP) ottaa kumppanina kokonaisvastuun rakennuttamisen, suunnittelun ja työmaan ohjauksesta sekä velvoitteiden hoitamisesta. 

Hankeorganisaatio pysyy ja palvelut täydentyvät

Saat kauttamme hankkeelle suuren osan tarvittavista palveluista. Näin myös hankeosapuolet pysyvät koko rakentamisen ajan samoina ja hankeorganisaation saama oppi pysy hankkeen käytössä koko ajan.

Projektinjohtopalvelun kautta saat meiltä tarvittaessa käyttöösi kaikki rakennuttamisen ja suunnittelun eri palvelut niin korjaus- kuin uudiskohteisiinkin. Hoidamme tarvittaessa koko hankkeen alkaen tarveselvityksestä aina takuuajan tehtäviin asti.

Projektinjohtopalveluorganisaatiolla on käytettävissä myös tarvittava hankekehitys- sekä laskenta- ja elinkaaripalveluiden osaaminen. Hoidamme tarvittaessa myös

”Otamme vastuun hankkeen kokonaisvaltaisesta onnistumisesta.”

SAAT HANKKEEN VAATIMAT PALVELUT KAUTTAMME

Keskity omaan liiketoimintaasi - me hoidamme hankkeen toteuttamisen

SAAVUTA TAVOITTEESI

Voit luottaa siihen, että yhdessä asetetut tavoitteet saavutetaan

SÄÄSTÄ KUSTANNUKSISSA

Tiedät, että hankkeesi koko elinkaaren arvon tuotto on maksimoitu

YHTEISTOIMINNALLINEN PROJEKTINJOHTOPALVELU (YT-PJP)

 • Autamme hankekehitysvaiheessa
 • Johdamme puolestasi hankekokonaisuutta
 • Laskemme ja ohjaamme hankkeen kustannuksia tavoitteisiin koko hankkeen ajan
 • Hankimme suunnittelijat
 • Johdamme suunnittelua
 • Toimimme päätoteuttajana
 • Teemme hankinnat
 • Hankimme osaurakoitsijat
 • Johdamme ja valvomme osaurakoitsijoiden työtä
 • Johdamme, ohjaamme ja valvomme sekä raportoimme säännöllisesti hankkeen aikataulu-, talous-, valmiusaste- ym. tilanteita
 • Johdamme ja valvomme osaurakoitsijoiden työtä

UUDISTETTU YHTEISTOIMINNALLINEN PROJEKTINJOHTOMALLI SOPII HANKKEISIIN, KUN

 • Hankkeen laajuus on epäselvä
 • Suunnitelmat ja ratkaisut ovat vielä avoinna, on paljon epävarmuustekijöitä
 • Kohde on haasteellinen ja monimuotoinen
 • Tarvitaan innovaatioita sujuvaan toteuttamiseen
 • Halutaan säilyttää ohjaamisen ote ja joustavuus muutoksiin
 • Arvon tuotto on tärkeää (ekologinen jalanjälki, elinkustannukset, esteettisyys ja imago, tuotto/kassavirta)

Kysy lisätietoja

Tapio Virta

Tapio Virta

yksikönjohtaja

rakennuttaminen koko Suomi

+358 50 583 9473 tapio.virta@ains.fi Espoo

Kalle Mauriala

Kalle Mauriala

projektinjohtaja

rakennuttaminen Etelä-Suomi

+358 40 514 0620 kalle.mauriala@ains.fi Espoo

Jan Viitala

Jan Viitala

tuotantopäällikkö

rakennuttaminen Sisä-Suomi

+358 41 731 7003 jan.viitala@ains.fi Tampere

Jyrki Mäntylä

Jyrki Mäntylä

tuotantopäällikkö, teollinen rakentaminen

rakennuttaminen Koko Suomi

+358 50 375 2061 jyrki.mantyla@ains.fi Jyväskylä

Kimmo Mäki

Kimmo Mäki

projektijohtaja

rakennuttaminen Etelä-Suomi

+358 50 350 7509 kimmo.maki@ains.fi Espoo

Palveluun liittyvät referenssit

Turun poliisitalo, Turku
Turun poliisitalo, Turku
Turun Akatemiatalo, Turku
Turun Akatemiatalo, Turku
Pått Lämpöpumppulaitos, Vaasa
Pått Lämpöpumppulaitos, Vaasa

Tutustu muihin palveluihin

Hankekehitys
Hankekehitys

Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen
Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen

Turvallisuuskoordinointi
Turvallisuuskoordinointi