Teemme arvorakennuksen korjausrakennesuunnittelun vanhaa rakennusta kunnioittaen ja toimivat rakenteelliset ratkaisut säilyttäen. Taitavalla korjaussuunnittelulla ja järkevällä uudiskäytöllä arvokiinteistön kulttuurihistorialliset arvot ja liiketoiminnalliset tavoitteet on mahdollista sovittaa yhteen.
Palvelut

Suojeltujen ja arvorakennusten korjaussuunnittelu

Arvorakennuksesi elinkaari pitenee, kun sen korjaussuunnittelu tehdään huolellisesti. Teemme korjaussuunnittelun rakennustasi kunnioittaen ja toimivat rakenteelliset ratkaisut säilyttäen.

PYYDÄ TARJOUS

Sovitamme arvokiinteistösi kulttuurihistorialliset arvot ja liiketoiminnalliset tavoitteet yhteen taitavalla korjaussuunnittelulla ja järkevää käyttöä tukemalla.

Teemme sinulle sekä tavanomaisten, että eri asteisesti suojeltujen rakennusten korjaussuunnittelua, kuten julkisivujen korjaussuunnittelua. Suojeltujen rakennusten korjaushankkeissa teemme usein yhteistyötä museoviranomaisten kanssa.

Korjaussuunnittelulla voidaan vaalia rakennuksen alkuperäistä ulkoasua

Usein arvorakennuksen korjauksessa esimerkiksi julkisivun kipsikoristeet, vesikatto, ikkunat, käytävät ja porrashuoneet tulee säilyttää ulkonäöltään muuttumattomina. Taitavana korjaussuunnittelijana osaamme palauttaa arvorakennuksesi ulkoasun alkuperäiseen loistoonsa.

Selvityksillä määrittelemme rakennuksesi korjaushistorian, pintamateriaalit ja käytetyt rakennustekniikat.

Energiatehokkuutta vanhan rakennuksen ehdoin

Arvorakennuksen korjaussuunnittelu on tasapainoilua nykytarpeiden ja käytettävyyden sekä vanhan rakennuksen kulttuurihistoriallisten arvojen välillä. Suojeltu vanha rakennus ei yleensä taivu nykyaikaisiin rakennusfysiikan vaatimuksiin, kuten sen ei pidäkään taipua. Esimerkiksi energiankulutus on usein mahdotonta painaa yhtä matalalle kuin uudiskohteissa.

Voimme kuitenkin esittää tehokkaita keinoja arvorakennuksesi energiantehokkuuden parantamiseen mahdollisuuksien mukaan lämmöneristystä ja tiiveyttä lisäämällä sekä ottamalla käyttöön modernia talotekniikkaa.

Tietomallinnus yhteensovittaa uuden ja vanhan korjaussuunnittelussa

Kun tulee tarve sovittaa uusia rakenteita vanhaan kiinteistöön, helpotamme työtäsi kohteen inventoinnin ja tietomallinnuksen avulla. Mittaamme ja mallinnamme arvorakennuksen fotogrammetriaa, 3d-kuvausta ja laserkeilausta hyödyntäen. Tällöin korjaaminen helpottuu huomattavasti.

Laadimme käyttöösi tietomallin, joka helpottaa kiinteistön ylläpitoa ja tulevia kunnostustöitä, sillä siinä on tallessa tarkat tiedot rakenteista ja rakennusmateriaaleista. Tietomallilla on myös tärkeä merkitys kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten nykytilanteen dokumentoinnissa esimerkiksi tulipalojen varalta.

”Korjaaminen antaa arvorakennukselle usein uuden elämän. Korjaussuunnittelijamme tekevät sen rakennuksen historiaa kunnioittaen.”

ARVOTALON ELINKAARI PITENEE

Huolellisesti suunniteltu korjaus pidentää arvorakennuksen elinkaarta.

HISTORIA SÄILYY NYKYPOLVILLE

Taitavasti remontoitu tai entisöity arvorakennus säilyttää osaltaan kulttuurihistoriaa.

PALVELUMME ARVORAKENNUSTEN KORJAUSSUUNNITTELUUN

Kysy lisätietoja

Mikko Tarri
Mikko Tarri

yksikönjohtaja, rakennusterveys, Tampere
+358 40 057 6633
mikko.tarri@ains.fi
Sisä-Suomi
rakennesuunnittelu

Seppo Raiski
Seppo Raiski

yksikönjohtaja, korjaus- ja asiantuntijapalvelut, Espoo
+358 40 042 2591
seppo.raiski@ains.fi
Etelä-Suomi
rakennesuunnittelu

Jari Jäntti
Jari Jäntti

suunnittelujohtaja, korjausrakentaminen
+358 40 653 1725
jari.jantti@ains.fi
Itä-Suomi
rakennesuunnittelu

Tomi Rautiainen
Tomi Rautiainen

yksikönjohtaja, Joensuu
+358 50 540 7015
tomi.rautiainen@ains.fi
Itä-Suomi
rakennesuunnittelu

Saija Varjonen
Saija Varjonen

yksikönjohtaja, korjaussuunnittelu
+358 40 777 5973
saija.varjonen@ains.fi
Sisä-Suomi
rakennesuunnittelu

Palveluun liittyvät referenssit

Scandic Asemahotelli, Helsinki
Scandic Asemahotelli, Helsinki
As Oy Tasanko, Hämeentie Helsinki
As Oy Tasanko, Hämeentie Helsinki
Vantaan kaupungintalo
Vantaan kaupungintalo