Uutiset

Rakennusalan maailmanlaajuinen tekoälykonferenssi saapuu Helsinkiin

Suomalaisten voimin järjestettävä AI in AEC -konferenssi kokoaa rakennusalan tekoälyosaajat eri puolilta maailmaa 20.–21.3.2024 Helsinkiin. Ensimmäistä kertaa fyysisenä järjestettävään tapahtumaan saapuu osallistujia 34 maasta ja esiintyjiä 22 maasta. Tapahtuman järjestää RIL yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. A-Insinöörit on ollut mukana tukemassa tapahtumaa alusta asti.

Tähän asti virtuaalisena järjestetty AI in AEC -konferenssi (Artificial Intelligence in Architecture, Engineering and Construction) kokoaa tekoälyyn vihkiytyneet arkkitehdit, suunnittelijat ja rakentajat ensimmäistä kertaa yhteen 20.–21.3.2024 Helsinkiin, Paasitorniin.

Nyt neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on elänyt mukana tekoälyn kehityksessä ja vakiinnuttanut paikkansa tekoälyn globaalina edistäjänä rakennusalalla.

– Tekoäly on rakennusalan asiantuntijalle kuin lukemattomien lisäkäsien kasvaminen timpurille. Konferenssimme tarina alkoi 2018, vain vuosi sen jälkeen kun Googlen tutkijat olivat julkaisseet artikkelin tekoälyn kehityksen mullistaneista neuroverkoista, tapahtuman primus motor ja ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja, A-Insinöörien toimialajohtaja Vesa Järvinen kertoo.

– Konferenssi korostaa Suomen merkitystä rakennusalan edelläkävijänä. Kiinnostus ja laajuus on kasvanut vuosi vuodelta. 

Konferenssin järjestää RIL ry, ja sitä tukevat tänä vuonna myös Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, International Council for Research and Innovation in Building and Construction CIB, Helsingin kaupunki, Rakennusteollisuus RT ja Suomen arkkitehtiliitto SAFA. 

A-Insinöörit on ollut alusta lähtien yksi tapahtuman sponsoreista, ja tekoälyasiantuntijoineen mukana ohjelmassa tänäkin vuonna

– Tapahtumien avulla tuomme kansainvälisiä asiantuntijoita Suomeen ja tarjoamme samalla kotimaisille huipuille näkyvyyttä kansainvälisellä areenalla, RILin tapahtumista ja koulutuksista vastaava Ville Raasakka summaa.

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan tapahtuman verkkosivuilla AI in AEC 2024

Lisätietoja:

Vesa Järvinen, toimialajohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi

"Tekoäly on rakennusalan asiantuntijalle kuin lukemattomien lisäkäsien kasvaminen timpurille."

Vesa Järvinen
ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja, toimialajohtaja, 
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE