Anu Kuoppamäki 1920
Uutiset

A-Insinöörien rakennuttamisen  toimialajohtaja Anu Kuoppamäki: Rakennusalan tulee yhdessä turvata osaamisen kasvattaminen

DI Anu Kuoppamäki aloittaa vuodenvaiheessa A-Insinöörien rakennuttamispalveluiden toimialajohtajana. Kuoppamäen mukaan rakennusalan tulee yhteisvastuullisesti pitää huolta osaamisen kasvattamisesta ja nuorten kannustamisesta alalle heikossakin suhdannetilanteessa.

DI Anu Kuoppamäki aloittaa suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien (AINS Group) rakennuttamisen toimialasta vastaavana toimialajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä 1.1.2024. Hän ottaa vastuulleen koko Suomen kattavan, 300 asiantuntijasta muodostuvan rakennuttamispalvelujen liiketoiminnan ja kehittämisen.

Rakennuttamisen asiantuntijat huolehtivat tilaajan kumppaneina siitä, että projekteja johdetaan ammattitaitoisesti ja tavoitteellisesti ja että hankkeessa on tarvittava asiantuntemus johtamisen, suunnittelun ja rakentamisen eri osa-alueilta.

Kuoppamäen mukaan rakennuttajakonsulttien tuoma lisäarvo syntyy erityisesti siitä, että suunnittelua ja päätöksentekoa ohjataan systemaattisesti kustannus- ja resurssiviisaisiin, elinkaareltaan kestäviin ja toiminnallisesti hyviin ratkaisuihin. Arvo korostuu etenkin suunnittelun alkuvaiheessa.

– Hankkeen onnistumiseen tarvitaan valtavasti eri osapuolten panostusta ja työtä. Ammatilliseen osaamisen kuuluu myös kyky ratkaista ongelmia ja saada koko hankeorganisaatio työskentelemään yhdessä hankkeen parhaaksi. Osaamisen arvostaminen ja kasvattaminen heikossakin suhdannetilanteessa on äärimmäisen tärkeää. Halvalla saa harvoin hyvää, Kuoppamäki sanoo.

Rakennusalalla on krooninen pula osaajista, vaikka nyt heikossa suhdannetilanteessa työvoimaa onkin paremmin saatavilla. Tilanne on kuitenkin vain hetkellinen.

– Osaamisen kasvun ja alan vetovoiman kannalta on tärkeää, että annamme myös uran alkuvaiheessa oleville osaajille tilaa vaativissakin hankkeissa. On luonnollista, että asiakkaat haluavat tehdä töitä kokeneiden ammattilaisten kanssa, mutta mielestäni hankkeisiin pitäisi ottaa mukaan enemmän nuoria kasvamaan kokeneempien oppiin ja antamaan näkemyksiään. Tämä pitää nähdä alan yhteisenä investointina tulevaisuuteen, Kuoppamäki sanoo.

”Taloudellinen menestys seuraa hyvää henkilöstö- ja asiakaskokemusta” 

Avain hyviin tuloksiin niin hankkeissa kuin liiketoiminnassakin on Kuoppamäen mukaan kannustava ja arvostava ihmisten johtaminen.

– Kun ihmiset ovat motivoituneita ja voivat hyvin työssään, hankkeilla on paremmat edellytykset onnistua ja asiakastyytyväisyyskin paranee. Hyvää henkilöstö- ja asiakaskokemusta seuraa taloudellinen menestys, Kuoppamäki uskoo.

Anu Kuoppamäki siirtyy toimialajohtajaksi A-Insinöörien Etelä-Suomen rakennuttamisyksikön yksikönjohtajan tehtävästä, jossa hänet tunnetaan vapautta ja vastuuta antavana, onnistumiset esiin nostavana johtajana. A-Insinööreissä Kuoppamäki on työskennellyt vuodesta 2017.

– Anu on johtanut erittäin hyvin menestyvää rakennuttamisyksikköä ja tehnyt tiiminsä kanssa erinomaista tulosta. Hän on osoittanut kyvykkyytensä myös suurten hankkeiden vetäjänä. Anusta saamme kokeneen, tavoitteellisen ja näkemyksellisen henkilön johtoryhmämme vahvistukseksi, toimitusjohtaja Kari Kauniskangas toteaa.

Anu Kuoppamäellä on pitkä kokemus vaativien julkisten ja yksityisten uudis- ja korjausrakennushankkeiden johtamisesta. Hän on luotsannut muun muassa merkittäviä Senaatti-kiinteistöjen ja Technopoliksen hankkeita.

Lisätietoja: 
Anu Kuoppamäki, toimialajohtaja, rakennuttamispalvelut
puh. 050 341 1360
anu.kuoppamaki@ains.fi

Silja Sarkamo, viestintäjohtaja
puh. 050 379 4767
silja.sarkamo@ains.fi

"Osaamisen kasvun ja alan vetovoiman kannalta on tärkeää, että annamme myös uran alkuvaiheessa oleville osaajille tilaa vaativissakin hankkeissa."

Anu Kuoppamäki
toimialajohtaja, rakennuttaminen 
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE