Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön 16-kerroksiessa Unossa on panostettu poikkeuksellisella tavalla yhteisiin tiloihin.
Uutiset

PSOASin opiskelijatornitalo Uno valmistui yhteistoiminnallisena KVR-urakkana

Oulun kolmanneksi korkein kerrostalo saa asukkaansa maaliskuun lopussa. Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön 16-kerroksiessa Unossa on panostettu poikkeuksellisella tavalla yhteisiin tiloihin. Yhteistoiminta korostui myös hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa. 

Oulun Välkkylään valmistuneessa Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön (PSOAS) 16-kerroksisessa Unossa on 171 asuntoa, joista valtaosa on yksiöitä. Yksinasumisen vastapainoksi arki laajenee omasta asunnosta oleskelu-, liikunta- ja muihin yhteisiin tiloihin, jotka sijaitsevat talon parhailla paikoilla.

– Uno on herättänyt opiskelijoissa suurta kiinnostusta, ja torni on jo melkein täyteen vuokrattu. Olemme onnistuneet tavoitteissamme luoda ainutlaatuinen opiskelija-asuntokohde, josta löytyy sekä toivottuja yksiöitä että opiskelija-asumisessa harvoin tässä mittakaavassa nähtyjä yhteistiloja edullisella vuokratasolla, palvelupäällikkö Jari Simonen PSOASilta kertoo.

Uno suunniteltiin ja rakennettiin A-Insinöörien kehittämänä yhteistoiminnallisena KVR-urakkana, jossa tavoitteet ja kustannusraamit asetettiin PSOAS:n, arkkitehtien ja suunnittelijoiden sekä toteuttaja Laptin yhteistyönä. Hankekokonaisuuteen kuului myös pysäköintitalo.

– Uno on poikkeuksellisen upea talo erityisesti yhteistiloiltaan. Hanke saatiin liikkeelle ARA-raameissa keskellä pahinta hintakriisiä. Millään muulla kuin yhteistoiminnallisella muodolla tämä tuskin olisi onnistunut. Hankekokonaisuus on myös pysynyt budjetissaan, ja valmistui komeana suunnitellussa aikataulussa, rakennuttajakonsultti Ari-Matti Jänkälä A-Insinööreistä toteaa.

A-Insinöörit vastasi Unon rakennuttamistehtävistä sekä valvonnasta. Arkkitehtisuunnittelu on Swecon.

Kuntosalista merinäköalat yli Oulun

Talon sisääntulokerros on yhtä suurta olohuonetta, josta löytyvät oleskelutilat, kahvinkeittonurkkaus, opiskelutiloja sekä kattavasti varustettu pesula. Opiskelijat ovat itse päässeet vaikuttamaan alakerran yhteisten tilojen sisustukseen.

UNO_kuntosali_maisema 1920Tornitalon ylimmässä kerroksessa sijaitsee huippuluokan kuntosali merinäköaloineen sekä saunaosasto, juhlatila ja iso lasitettu terassi.

Opiskelijoiden käytössä on myös polkupyörätilat, joissa on mahdollisuus paitsi säilytykseen myös pyörän pesuun ja huoltoon.

– Unolle oli kovat laatutavoitteet, ja torni valmistui aikataulussa, laadukkaasti ja projektille asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Yhteistyö toimi loistavasti, ja olemme koko hankkeen ajan hyvässä yhteishengessä ja nopeasti löytäneet ratkaisuja eteemme tulleisiin asioihin. Iso kiitos kuuluu myös työmaalle, joka Suomen siisteimpänä mahdollisti terveellisen ja turvallisen Unon, Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi Laptilta kiittää.

Lisätietoja:
Ari-Matti Jänkälä, rakennuttamisjohtaja, A-Insinöörit, puh. 050 058 1260, ari-matti.jankala@ains.fi

Jari Simonen, palvelupäällikkö, Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, puh. 08 317 3102, jari.simonen@psoas.fi

Mikko Lohi, aluejohtaja, Lapti, puh. 045 631 2946, mikko.lohi@lapti.fi

 

"Olemme onnistuneet tavoitteissamme luoda ainutlaatuinen opiskelija-asuntokohde."

Jari Simonen
palvelupäällikkö
PSOAS

 

TILAA UUTISKIRJE