Riihimäen Voimalasta ainutlaatuinen kulttuuri- ja tapahtumakeskus
Uutiset

Riihimäen Voimalasta ainutlaatuinen kulttuuri- ja tapahtumakeskus 

Rouheasta voimalarakennuksesta kasvukäytävän varrella, Riihimäen aseman kupeessa on tarkoitus kehittää vetovoimainen keskus tapahtumille ja kulttuurille. A-Insinöörit on mukana suunnittelemassa konseptia ja muutostöiden resurssiviisasta toteutusta. 

Voimala on Riihimäen rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitseva entinen voimalaitosrakennus ja maamerkki, jolle kaupunki on etsinyt uutta käyttöä. Tavoitteena on kehittää 5 000 neliön punatiilisestä kiinteistöstä tunnelmaltaan ainutlaatuinen tapahtuma- ja kulttuurikeskus, ja olohuone kaupunkilaisille.

Hankkeeseen liittyvät nyt aiesopimuksella mukaan Tampere-talon Talo Events sekä Akun Tehdas. Kulttuuri- ja tapahtumakeskuksen toteutuessa Talo Events vastaa Voimalan ravintolapalveluiden järjestämisestä, Akun Tehtaan roolina on toimia tapahtumatekniikan kumppanina. Voimalaan on tulossa myös kaupungin toimintoja.

d6bacaa9-riihimaen-voimala-kimmo-haapanen-muokattuRiihimäen kaupungin toiminnoista Voimalaan on alustavasti luonnosteltu Riihimäen taidemuseon ja kaupunginmuseon tiloja sekä opistotalon toimintoja. Kuva: Riihimäen kaupunki

– Riihimäki on tunnettu aktiivisesta kulttuurikentästä ja loistavasta sijainnistaan kasvukäytävän varrella. Voimalan muutos tapahtuma- ja kulttuurikeskukseksi vahvistaa profiilia entisestään. Aiesopimus alan ammattilaisten kanssa on konkreettinen askel, jonka avulla on mahdollista kehittää koko kaupunkia ja sen vetovoimaisuutta, Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoo.

Voimalasta Suomen Fotografiska

A-Insinöörien hankekehitystiimin tehtävänä Riihimäen kaupungin kumppanina on edistää sisältökonseptia, suunnitella voimalaitoksen uudistamisen tekninen toteutus resurssiviisaasti sekä etsiä sijoittajaa.

– Olen verrannut Voimalan rouheaa luonnetta ja mahdollisuuksia Tallinnan Fotografistakaan ja Telliskiven alueeseen. Ne osoittavat, miten yksittäinen rakennus voi vaikuttaa koko ympäristöön ja luoda uutta profiilia, toimintaa ja vetovoimaa koko keskusta-alueen kehittämiseen. Eikä tarvita valtavasti rahaa, että tämän voi tehdä, kaupallinen johtaja Antti Tuomela A-Insinööreistä uskoo.

Tuomelan mukaan pyrkimyksenä on kehittää kiinteistöstä suhteellisen edullisesti turvallinen ja terveellinen rakennus, joka on samalla vetovoimainen ja toimiva. 
Kaupungin toiminnoista Voimalaan on alustavasti luonnosteltu Riihimäen taidemuseon ja kaupunginmuseon tiloja sekä opistotalon toimintoja.

Tavoitteena on avata Voimala uudessa käytössään vuonna 2027, jolloin Riihimäelle on suunnitteilla asuntomessut.

Lisätietoja:
Jouni Eho, Kaupunginjohtaja; Riihimäen kaupunki
puh. 044 767 6674, jouni.eho@riihimaki.fi

Antti Tuomela, kaupallinen johtaja, A-Insinöörit
puh. 040 719 4007, antti.tuomela@ains.fi 

Havainnekuva JKMM Arkkitehdit

"Yksittäinen rakennus voi vaikuttaa koko ympäristöön ja luoda uutta profiilia, toimintaa ja vetovoimaa."

Antti Tuomela
kaupallinen johtaja
A-Insinöörit

 

OTA YHTEYTTÄ