Tammerkosken valaistus

Tammerkosken valaistus

Tampereen keskustan ainutlaatuiseen koski- ja tehdasmiljööseen suunniteltu, muunneltava valaistus kattaa ydinkeskustan halkovan kosken varren Näsijärveltä Pyhäjärvelle.
 

Tampereen kaupungin tilaama Tammerkosken valaistus valmistui kokonaisuudessaan 2020 ja kattaa yli kilometrin pituisen kosken juoksun Vuolteensillalta Neulapadolle saakka. Valaistuun kokonaisuuteen kuuluvat kosken muurit ja uoma, keskiosan voimalaitos ja putous, kosken varren julkisivut mm. Finlaysonin ja Tampellan alueella sekä sillat. 

Tampereen kaupungin kumppaneina valaistuksen suunnittelusta ovat vastanneet A-Insinöörit, sekä WhiteNight Lightningin sähkö- ja valaistussuunnittelijat.

Keskivoimalaitokseen sijoitettu sekä etäyhteydellä hallittu ohjausjärjestelmä kattaa koko maisemavalaistuksen reitin varrelta. Hämeensillalta näkyvät voimalaitos ja putous ovat lähes ainoita paikkoja, jossa hyödynnetään värivaloja ja erikoistehosteita. Koko maisemavalaistus on myös mahdollista ottaa osaksi tapahtumia, mitä on hyödynnetty esimerkiksi Valoviikkojen avajaisissa.

Sijainti

Tampere

Asiakas

Tampereen kaupunki

Palvelumme

Valaistussuunnittelu

Palkinnot

Vuoden valaistuskohde 2021

 

 

Valmistumisvuosi

2020

Muita referenssejämme

Malminkartanon ja Kannelmäen asemaympäristöjen valaistus

Malminkartanon ja Kannelmäen asemaympäristöjen valaistus

Riihimäen Kirjastonpuiston valaistussuunnittelu

Riihimäen Kirjastonpuiston valaistussuunnittelu