Rokkiporkkana-sillat

Rokkiporkkana-sillat

Helsingin Jätkäsaaren kaupunginosassa sijaitsevaan Hyväntoivonpuistoon valmistuu uusi silta loppuvuodesta 2023. Länsisatamankadun puolelle rakennettava kävely- ja pyöräliikenteen ylikulkusilta jatkaa turvallista reittiä kohti merenrantaa ja muodostaa siten merkittävän alueellisen yhteysväylän. Ylikulkusilta on edeltäjänsä tavoin oranssi ja moniulotteinen.

– Uusi silta jatkaa Hyväntoivonpuiston suunnittelun lähtökohtana ollutta tarinaa puiston alla asuvasta ihmeellisestä otuksesta, örkistä. Molemmat kävelysillat ovat kuin samaa örkin oranssia selkärankaa, joka paljastuu maanpinnan alta. Siltoihin haettiin myös merikonttien ja satamanostureiden värimaailmaa ja estetiikkaa. Vaikka ylikulkusillat muistuttavat paljon toisiaan, ne eivät ole identtisiä. Tuleva Länsisatamankadun silta on lyhyempi ja kapeampi kuin vuonna 2018 käyttöön otettu, Välimerenkadun ylittävä Rokkiporkkana-silta. Uuden sillan pituus on 37 metriä. Se on keskeltä edeltäjäänsä kapeampi, ja pohjoispuolella sillan pohjakansi haarautuu kahteen osaan.

Helsingin kaupungin tilaaman sillan pääsuunnittelijana on, kuten ensimmäisenkin Rokkiporkkana-sillan, VSU maisema-arkkitehdit. Taitorakenteiden rakennesuunnittelusta vastasi A-Insinööreihin kuuluva Ponvia.

Valmis silta valaistaan näyttävästi. Sillan ylärakenteisiin integroidut led-valonauhat valaisevat siltakannen, alarakenteisiin kiinnitetyt valonheittimet tukimuurit. Valaistussuunnittelusta vastaa A-Insinöörit, liikennesuunnittelusta A-Insinööreihin kuuluva Plaana.

Sijainti

Helsinki

Asiakas

Helsingin kaupunki

Palvelumme

Liikennesuunnittelu, Siltojen ja taitorakenteiden suunnittelu, Valaistussuunnittelu

Valmistumisvuosi

2023

Muita referenssejämme

Hailuodon sillat ja pengertie

Hailuodon sillat ja pengertie

Joensuun ratapiha, Joensuu

Joensuun ratapiha, Joensuu

Tampereen tavara-asema

Tampereen tavara-asema

Tavara-aseman siirto, Tampere

Tavara-aseman siirto, Tampere

Hallinojan ratasilta - Tampereen raitiotie, Tampere

Hallinojan ratasilta - Tampereen raitiotie, Tampere

Matinkartanonsilta, Espoo

Matinkartanonsilta, Espoo