Palvelut

Laboratoriopalvelut

Laboratoriomme testaa ja analysoi materiaalien ominaisuuksia tuotekehityksen, korjausrakentamisen ja maarakentamisen tarpeisiin. Tarjoamme monipuoliset rakentamisen analyysi- ja testauspalvelut betonitesteistä ja uusiomateriaalitutkimuksista räätälöityihin koejärjestelyihin.

Helsingin Konalassa sijaitseva laboratoriomme suunnittelee ja toteuttaa kokeet kymmenen vuoden kokemuksella. Laboratorion vankka testaus- ja analyysiosaaminen nojaa ydinjätteiden loppusijoitukseen liittyvään tutkimusperinteeseen.

Betonin ja sisäilman tutkimukset

Tutkimme koejärjestelyillä rakennusmateriaalien kestävyyttä erilaisten kemiallisten ja fyysisten rasitusten alla. Teemme myös materiaalien ja sisäilman haitta-aineanalyyseja. Raportoimme tuloksista tarpeittesi mukaan.

Huomioimme testaus- ja analyysipalveluissamme tavoitteesi, näytteen mahdollisesti asettamat rajoitteet sekä lain asettamat vaatimukset. Toteutamme esimerkiksi asbestimääritykset polarisaatiomikroskoopilla ja/tai pyyhkäisyelektronimikroskoopilla riippuen näytteen laadusta. Huoneilman mineraalikuitumäärityksessä raportoimme kuitujen määrän, ja annamme lisäksi kuvauksen kuitujen esiintymisestä ja koosta sekä alustavan arvion laadusta.

STANDARDIPALVELUT:

 • Betonin kloridimääritykset (SFS-EN 14629)
 • Vetolujuuskokeet (SFS-EN-5445)
 • Asbestimääritykset
 • Huoneilman mineraalikuitumääritykset
 • Lisäksi: pinnoitteiden ja rakennusmateriaalien raskasmetallipitoisuuksien analyysit

Maaperän ja uusiomateriaalien tutkimukset

Tutkimme maaperän sekä kierrätettyjen materiaalien, kuten purkutuotteena syntyvän betonin, käyttökelpoisuutta rakentamiseen. Selvitämme materiaalien ominaisuuksia myös käytöstä poistamiseen liittyen.

Olemme erikoistuneet vaativiin maaperä- ja pohjavesiolosuhteisiin sekä bentoniitin tutkimiseen puhtaana materiaalina ja seoksena, jolla parannetaan materiaalin ominaisuuksia.

NOPEAT TULOKSET

Toteutamme analyysit ja testit niin, että saat luotettavat tulokset nopeasti.

RÄÄTÄLÖIDYT TESTIT

Laadimme koejärjestelyt tavoitteisiisi sitoutuen, innovatiivisesti ja tehokkaasti.

KUMPPANI

Saat kumppanin, joka myös kehittää ratkaisua kanssasi.

MAAPERÄN JA UUSIOMATERIAALIEN STANDARDIANALYYSEJA:

 • Vesipitoisuus (SFS-EN 17892-6)
 • Irtotiheys (SFS-EN 1097-3)
 • Kiintotiheys (SFS-EN 17892-3)
 • Atterbergin rajat (SFS-EN 17892-12)
 • Kartiokoe (SFS-EN 17892-6)
 • Ödömetrikoe (SFS-EN 17892-5)
 • Raekokoanalyysi (SFS-EN 17892-4)

Räätälöidyt ratkaisut tutkimuksiin ja tiedonhallintaan

Laboratoriomme ja asiantuntijamme auttavat toteuttamaan testaus- ja tutkimusprojektit, myös silloin kun niihin liittyy erityisiä vaatimuksia. Olemme mukana ydinjätteen loppusijoitusohjelmassa, jossa on mahdollistettu loppusijoituslaitokselle rakennuslupa ensimmäisenä maailmassa.

Mallinnamme rakentamisen haasteita, kuten virheitä ja muuttuvia ympäristötekijöitä, ja autamme tunnistamaan korkealaatuiset, kestävät rakenneratkaisut ja -materiaalit koko elinkaaren, käyttötarkoituksen sekä talouden näkökulmista.

Suunnittelemme kokeiden havainnoinnin ja raportoinnin sekä mahdollisen prosessien mallintamisen yhdessä asiakkaan kanssa. Pitkäaikaisissa kokeissa mahdollistamme reaaliaikaisen tarkastelun antureilla ja kameroilla.

Kokoamme ja raportoimme tutkimusdatan tietoturvallisessa pilvipalvelussa. Perinteisten raporttien sijasta raportointi voidaan toteuttaa myös räätälöitynä tietokanta- ja käyttöliittymäratkaisuna (esim. PowerBI).

Kysy lisätietoja

Noora Kanerva
Noora Kanerva

asiakkuusvastaava, laboratoriopalvelut
+358 44 421 1206
noora.kanerva@ains.fi
koko Suomi

Matti Halonen
Matti Halonen

laboratoriopäällikkö
+358 44 421 1234
matti.halonen@ains.fi
koko Suomi

Seppo Raiski
Seppo Raiski

yksikönjohtaja, korjaus- ja asiantuntijapalvelut
+358 40 042 2591
seppo.raiski@ains.fi
Etelä-Suomi

Mikko Tarri
Mikko Tarri

yksikönjohtaja, korjaussuunnittelu
+358 40 057 6633
mikko.tarri@ains.fi
Sisä-Suomi

Tutustu muihin palveluihin

Korjaussuunnittelu
Korjaussuunnittelu

Infran ylläpitopalvelut
Infran ylläpitopalvelut

Pohjaratutkimukset
Pohjaratutkimukset