IT-alallakin allianssi muodostuu avoimesta yhteystyöstä ja tiimihengestä..
Uutiset

IT-allianssi toteutusvaiheeseen – tietotekniikan palvelut käynnistyivät yhteistoiminnallisella mallilla

A-Insinöörien ja Elmon IT-allianssi uudistaa totuttuja palvelutuotantomalleja tietotekniikan alalla.

A-Insinöörien ja Elmon allianssi on aloittanut IT-palvelujen tuottamisen A-Insinöörien asiantuntijoille. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen allianssimalliin nojaava jatkuva palveluyhteistyö tietotekniikan alalla Suomessa. Allianssin toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin tänään.

Palvelumallia on kehitetty A-Insinöörien ja Elmon yhteisvoimin maaliskuusta lähtien. Allianssin kehitysvaiheessa on sovittu mm. avaintulostavoitteista, tavoitekustannuksista ja johtamisjärjestelmästä sekä rakennettu asiakaslähtöisiä helpdesk-kanavia. Paljon huomiota on kiinnitetty myös toimintakulttuuriin.

– Allianssimalli perustuu tiukkojen sopimusehtojen ja sormella osoittelun sijasta läpinäkyvään yhteistoimintaan ja yhdessä asetettuihin tavoitteisiin. Toisin kuin vielä rakennusalallakin ajatellaan, allianssi taipuu hyvin kevyempiinkin hankkeisiin ja kilpailutuksiin. Nyt olemme osoittaneet sen soveltuvan myös IT-hankintoihin, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo. 

Allianssin tavoitteet ovat korkealla: Suomen tyytyväisimmät IT-asiakkaat ja liiketoiminnan ytimessä toimiva, kustannustehokas ja innovaatioita synnyttävä IT-toiminto. Lue lisää: Allianssimalli uudistaa nyt IT-palveluja 

– Kunnianhimoisetkin tavoitteet on mahdollista saavuttaa, kun uskalletaan haastaa perinteisiä palvelujen tuottamisen ja ostamisen malleja. Elmon tavoitteena on tuottaa aidosti asiakaslähtöisiä ICT-palveluita ja olemme mielellämme viemässä toimialan tarvitsemaa muutosta ison askeleen eteenpäin, Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen sanoo.

Syyskuun alusta lähtien perustietotekniikkapalvelut eli käyttäjätuen, laitteet, tietoturvan ja palvelimet, tuottaa A-Insinöörien asiantuntijoille A-Insinöörien ja Elmon yhteinen palvelutiimi, joka toimii Anselmo-nimellä ja brändillä.

Lisätietoja:
Risto Tulenheimo, tietohallintojohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 801 4110
risto.tulenheimo@ains.fi

Janne Aaltonen, toimitusjohtaja, ICT Elmo
puh. 050 359 8285
janne.aaltonen@elmo.fi

 

"Allianssimalli taipuu hyvin kevyempiinkin hankkeisiin ja kilpailutuksiin."

Jyrki Keinänen
toimitusjohtaja
A-Insinöörit

TILAA UUTISKIRJE