A-Insinöörit mukana vuoden 2020 Sisäilmastoseminaarissa.
Uutiset

Uusia suuntaviivoja rakennusten ilmanvaihdon suunnitteluun – Sisäilmastoseminaari 10.3.2020 Helsingin Messukeskuksessa

Vuoden suurin sisäilma-alan tapahtuma, Sisäilmastoseminaari, kokoaa lähes 1 400 asiantuntijaa Helsingin Messukeskukseen 10.3.2020. Seminaarin teemoina on mm. käytännön ratkaisut sisäilmaongelmien ratkaisemiseen sekä painesuhteiden merkitys sisäilman laadulle.

A-Insinöörien johtava sisäilmastoasiantuntija Lari Eskola sekä LVI-asiantuntija Marko Björkroth paneutuvat seminaaripuheenvuoroissaan rakennusten paine-eroihin ja niiden merkitykseen terveellisten sisätilojen suunnittelussa.

Energiatehokkaiden rakennusten vaipan tiivistyminen on korostanut ilmanvaihdon ja ilmanvaihtojärjestelmien aiheuttamien painesuhteiden merkitystä sisäilman laadulle. Suunnitteluohjeistusta tiiviiden rakennusten painesuhteisiin ei kuitenkaan ole olemassa.

Ensimmäinen askel suunnittelun kehittämiseksi on Eskolan ja Brjökrothin laatima, Ympäristöministeriön marraskuussa 2019 julkaisema paine-erojen mittausohje. Ohje keskittyy ensisijaisesti rakennuksen koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän aikaansaaman paine-eron mittaamiseen. Tavoitteena on, että rakenne- ja ilmanvaihtotutkijat sekä ilmanvaihdon säätäjät olisivat samoilla linjoilla paine-erojen selvittämisessä.

A-Insinöörit ovat mukana tapahtumassa myös ständillä. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan lisää sisäilma-asioista sekä ilmanvaihdon suunnittelun kehittämisestä asiantuntijoidemme kanssa ständillä 63!

Sisäilmastoseminaarin järjestää Sisäilmastoyhdistys, joka juhlii samalla 30-vuotista taivaltaan.

Lisätietoja:
Sisäilmastoseminaari ja tapahtuman ohjelma 


 

TILAA UUTISKIRJE