Uutiset

TOAS alkaa kehittää Hippostalon tonttia allianssimallilla

Tampereen Opiskelija-asuntosäätiö TOAS on valinnut historiansa suurimman uudiskohteen suunnittelijat ja toteuttajat. Hippos-korttelista tulee Tampereen ensimmäinen allianssimallilla toteutettu talonrakennuskohde. A-Insinöörit on mukana allianssiryhmässä suunnittelun ja rakennuttamisen asiantuntijana.

TOAS ja ja valitut palveluntuottajat allekirjoittivat allianssisopimuksen 1.11.2019. Seuraavaksi allianssiryhmä käynnistää yhdessä Hippos-korttelin tontin kehittämisen. Osapuolet sitoutuvat suunnittelemaan ja rakentamaan Hippoksen yhteisellä allianssiorganisaatiolla.

TOAS valitsi projektiallianssin toteuttajaksi Hartela Länsi-Suomi Oy:n. Suunnitteluryhmään kuuluvat Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, Granlund Tampere Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy. Hankkeen allianssikonsulttina toimii Vison Oy.

Hippostalo saa uuden elämän viihtyisänä kampuksena

TOAS rakennuttaa Tampereen rumimmaksi rakennukseksi mainitun Hippostalon tilalle uusia opiskelija-asuntoja sekä palveluita.

– On hienoa päästä kehittämään yhdessä asiantuntevan allianssiryhmän kanssa uudenlaista opiskelija-asumista ja toimivaa kaupunkiympäristöä. Hippos-korttelissa hankkeen elinkaaren kokonaistaloudellisuuden varmistaminen ja puurakentamisen potentiaalin hyödyntäminen tulevat olemaan olennaisia tavoitteita koko allianssiryhmälle, sanoo yksikönjohtaja Valtteri Meriläinen A-Insinöörien rakennesuunnittelun toimialalta.

– TOAS on vaikuttava paikallinen toimija, joka Hipposkorttelia elävöittäessään tekee erinomaista työtä Tampereen kaupunkikuvan uudistamiseksi, lisää yksikönjohtaja Petri Moksén A-Insinöörien rakennuttamisen toimialalta.

Keväällä käynnistettyyn tarjouskilpailuun osallistui yhteensä 9 toteuttajaryhmää ja 8 suunnitteluryhmää.

– Tarkoituksena on luoda monipuolinen, eloisa kortteli hyvien palveluiden äärellä. Hipposkortteli toteutetaan kaupunkikuvallisesti korkeatasoisena huomioiden alueen hyvä sijainti sekä Kalevan valtakunnallisesti merkittävän, rakennetun kulttuuriympäristön välitön läheisyys, kertoo TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski.
TOASin vuodesta 2014 asti omistaman entisen valtion virastotalon, Hippostalon, asemakaavatyö on edennyt luonnosvaiheeseen ja tavoitteena on, että kaava saisi lainvoiman vuoden 2020 alkupuolella.

Lisätietoja:
Valtteri Meriläinen, yksikönjohtaja, rakennesuunnittelu, A-Insinöörit
p. 040 504 2063
valtteri.merilainen@ains.fi

Petri Moksen, yksikönjohtaja, rakennuttaminen, A-Insinöörit
p. 050 534 7257
petri.moksen@ains.fi

Kirsi Koski, toimitusjohtaja, TOAS
p. 03 2495 308
kirsi.koski@toas.fi

A-Insinöörit on ennakkoluuloton, suomalainen rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo. Tehtävämme on auttaa asiakkaita onnistumaan rakentamisen hankkeissa. Yli 700 hengen luova ja luotettu asiantuntijajoukko tekee töitä innostavissa rakennuttamisen, rakennesuunnittelun ja yhdyskunta- ja ympäristörakentamisen hankkeissa 10 toimipisteessä Suomessa ja kansainvälisesti. A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa.
www.ains.fi

TOAS vuokraa ja rakennuttaa jo 60 vuoden kokemuksella opiskelijoille koteja. Tarjoamme opiskelijoille kohtuuhintaista ja tasokasta asumista hyvällä sijainnilla. Toimimme edelläkävijänä uusien asumiseen liittyvien palvelujen kehittämisessä, ja tavoitteenamme on opiskelijoiden elämän ja asumisen helpottaminen. TOASilla on Tampereella yli 60 asuntokohdetta, joissa on noin 6 400 asuntoa ja noin 10 000 asuntopaikkaa. TOASin liikevaihto on 49 milj. euroa, tase 330 milj. euroa ja käyttöaste 97 %.
toas.fi

Kuva: TOAS

 


 

TILAA UUTISKIRJE