Sallamari Hietanen A-Insinööreiltä oli mukana Luminaryn suunnittelutiimissä.
Uutiset

Valovoimainen Tampereen uusi maamerkki Luminary saa ensimmäiset asukkaansa tänään!

Tampereelle rakennetun 70 metriä korkean Luminary-asuinkerrostalon ensimmäiset asunnot ovat valmiita ottamaan vastaan asukkaansa. Tammelan kaupunginosassa sijaitseva Luminary tarjoaa luksusta: näköalat ovat upeat, asunnot viimeisen päälle suunniteltu ja arkea helpottavat palvelut löytyvät läheltä.

Tornitalohankkeessa mukana olleet A-Insinöörien suunnittelijat tuntevat Luminaryn läpikotaisin.

– Löytäisin Luminarysta varmasti montakin hyvää vaihtoehtoa asunnoksi, koska näkymät ovat niin hyvät moneen suuntaan. Ehkä toiveasuntoni olisi sellainen, jossa kaupunkinäkymiä saisi katsoa länteen päin, koska ne ovat aika huikeat. Ja toisaalta itään päin avautuvissa makuuhuoneissa voi nauttia upeasta aamuauringosta”, kuvailee suunnittelujohtaja Sami Moisio.

–Jos saisin valita, asuisin Luminaryn kattohuoneistoissa!, huudahtaa suunnittelija Sallamari Hietanen oman selvän valintansa.

Luminary on arkkitehtuurin ja laadun uniikki taidonnäyte

– Korkea rakennus on suunniteltu ja toteutettu onnistuneesti todella ahtaalle tontille keskustassa, jossa naapurirakennukset ovat hyvin lähellä. Myös rohkea arkkitehtuuri asetti aikamoisen haasteen kaikille suunnittelijoille, Sami Moisio kuvaa.

– Erityiskorkean rakennuksen suunnittelussa huomioon otettavat asiat olivat erittäin mielenkiintoisia. Mallinnustaso oli erittäin tarkka, Sallamari Hietanen jatkaa.

Innovatiivinen suunnitteluryhmä teki intohimoisesti työtä kohteen parissa. Laadukas työ voitti syksyllä 2018 Best Commercial Project -sarjan kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards -tietomallinnuskilpailussa.

Asuntoja, liiketiloja ja pysäköintitilaa sisältävä 21-kerroksinen tornitalo valmistuu Tampereen keskustaan kokonaisuudessaan vuonna 2019. Luminaryssa A-Insinöörit vastasi rakennesuunnittelun lisäksi pohjarakenteiden ja akustiikan suunnittelusta.

Katso video Luminarystä!

HubSpot Video

 

Lisätietoja:
Sami Moisio, suunnittelujohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 674 2580
sami.moisio@ains.fi

Sallamari Hietanen, suunnittelija, A-Insinöörit
puh. 0207 911 363
sallamari.hietanen@ains.fi

TILAA UUTISKIRJE