GHS Group osa ains rajattu
Uutiset

Talotekniikkasuunnittelija GHS Group osaksi A-Insinöörit -konsernia

A-Insinöörit on ostanut LVIA- ja sähkösuunnitteluun erikoistuneen GHS Group Oy:n osakekannan. Helsinkiläisen talotekniikkatoimiston ja A-Insinöörien yhdistymisen myötä A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialan palvelut laajenevat pääkaupunkiseudulle.

LVIA- ja sähkötekniseen suunnitteluun erikoistunut GHS Group on liittynyt yrityskaupalla osaksi A-Insinöörit -konsernia. Suunnittelutoimisto työllistää 14 talotekniikan asiantuntijaa pääkaupunkiseudulla.

Yrityskaupan myötä GHS Groupista tulee A-Insinöörien uusi teollisuus- ja talotekniikan alueyksikkö Helsinkiin, ja täydennys A-Insinöörien nykyisiin rakennuttamisen, arkkitehtisuunnittelun, rakennesuunnittelun ja yhdyskuntasuunnittelun palveluihin pääkaupunkiseudulla.

– GHS Groupilla on vankkaa korjaushankkeiden ja mm. konesalisuunnittelun erikoisosaamista. Voimme yhdessä tarjota talonrakentamiseen ja teollisuudelle kattavat LVIA-suunnittelun ja -valvonnan sekä sähkösuunnittelun palvelut valtakunnallisesti, toimialajohtaja Sasu Karkiainen sanoo.

Vuodesta 2007 toimineen GHS Groupin palveluihin kuuluu LVIA-suunnittelun ja -valvonnan sekä sähkösuunnittelun lisäksi myös mm. energiaselvitykset ja olosuhdemittaukset.

ghs-group-lyyra-koponen-karkiainenGHS Groupista tulee A-Insinöörien uusi teollisuus- ja talotekniikan alueyksikkö Helsinkiin. Kuvassa Juha Lyyra (vas.), Janne Koponen ja Sasu Karkiainen. Kuva: Pentti Hokkanen

Kaikki asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös omistajat jatkavat mukana toiminnassa. Uuden alueyksikön yksikönjohtajana aloittaa GHS Groupin toimitusjohtajana toiminut Janne Koponen. Hallituksen puheenjohtaja Juha Lyyra jatkaa suunnittelujohtajan tehtävissä.

– GHS Group saa tukevamman pohjan jatkaa kasvun ja kehittymisen tiellä. Saamme projektien tueksi kokeneita kollegoja paitsi talotekniikan erikoisaloilta myös arkkitehti-, rakenne- ja yhdyskuntasuunnittelusta, ja lisäämme kykyämme kehittyä ympäristövastuullisuuden alueilla. Osana A-Insinöörejä kehityshalu, yrittäjähenkisyys ja matala hierarkia säilyvät, Janne Koponen sanoo.

Yrityskauppa toteutui 1.6.2022. GHS Groupin toiminta jatkuu nykyisellä nimellä A-Insinöörit -konsernin tytäryhtiönä. Fuusio A-Insinöörien teollisuuden ja talotekniikan toimialayhtiöön on tarkoitus toteuttaa keväällä 2023.

Lisätietoja:
Sasu Karkiainen, toimialajohtaja, teollisuus- ja talotekniikka, A-Insinöörit
puh. 050 525 4634
sasu.karkiainen@ains.fi

Janne Koponen, yksikönjohtaja, GHS Group – osa A-Insinöörejä
puh. 040 717 5300
janne.koponen@ghs.fi

Juha Lyyra, suunnittelujohtaja, GHS Group – osa A-Insinöörejä
puh. 040 513 2433
juha.lyyra@ghs.fi

"GHS Group vahvistaa kykyämme toimia asiakkaidemme talotekniikan kumppanina valtakunnallisesti."

Sasu Karkiainen
toimialajohtaja, teollisuus- ja talotekniikka
A-Insinöörit

GHS GROUP OY

  • LVIA-suunnitteluun ja sähkösuunnitteluun sekä valvontaan erikoistunut talotekniikan suunnittelutoimisto, perustettu 2007.
  • Henkilöstöä 14, liikevaihto 1,1 milj. (2021)
  • Palvelee kuntia ja kaupunkeja sekä yksityisiä kiinteistönomistajia erityisesti saneeraus- ja korjausrakentamisen hankkeissa. Erikoistunut myös mm. konesalisuunnitteluun.
  • Toimipaikka Helsingin Pitäjänmäessä.
  • Verkkosivut: www.ghs.fi