Syvälahden monitoimitalossa sijaitsee koulu, päiväkoti, kirjasto, nuorisotoimi, kouluterveydenhuolto ja lasten neuvola. A-Insinöörit mukana suunnittelemassa rakentamisen hyvän palkinnon napannutta monitoimitaloa.
Uutiset

Syvälahden monitoimitalo sai hyvän rakentamisen palkinnon Turussa – A-Insinöörit suunnitteli talon rakenteet

Turku myönsi historiansa ensimmäisen hyvän rakentamisen palkinnon Syvälahden monitoimitalolle. Ytimessä on käyttäjälähtöisyys: tilojen tulevat käyttäjät saivat osallistua rakennuksen suunnitteluun ja lopputuloksena syntyi hyvä, monikäyttöinen oppimisympäristö. A-Insinöörit toimi päärakennesuunnittelijana ja vastasi monitoimitalon rakenne- ja elementtisuunnittelusta.

Palkintoperustelujen mukaan Syvälahden monitoimitalo on onnistunut kokonaisuus, johon ovat vaikuttaneet pitkässä ketjussa moni toimija aina kaavoituksesta urakoitsijaan ja tilojen käyttäjiin asti.

– Suunnittelussa kuuntelimme tarkkaan käyttäjien tarpeita. Uuden oppimisympäristön vaatimukset ja tilojen monikäyttöisyys huomioitiin. Meren läheisyys toi suunnitteluun oman mausteensa. Mahdollinen merenpinnan nousu vaati erityistä huomiota mm. perustus- ja alapohjarakenteille sekä lattiakoroille, kertoo projektipäällikkö Tomi Berg A-Insinööreistä.

Syvälahden monitoimitaloa käyttää päivittäin noin 800 peruskoululaista ja 140 päiväkotilasta opettajineen ja hoitajineen. Tiloissa toimii peruskoulu, päiväkoti, kirjasto, nuorisotoimi, kouluterveydenhuolto ja lasten neuvola.

Monitoimitalon tasokkaasta arkkitehtuurista vastasi Verstas Arkkitehdit Oy.

Palkinnon jakoi Turun kaupunkikuvatyöryhmä 31.1.2019 Turussa Bryggman-seminaarin yhteydessä.
Lue lisää www.turku.fi

Lisätietoja:

Tomi Berg, suunnittelujohtaja, rakennesuunnittelu, A-Insinöörit
puh. 040 194 9416
tomi.berg@ains.fi

Syvälahden-koulu_sisätilat

Kuvat Marjo Lalli.

TILAA UUTISKIRJE