Uutiset

Plaana ja Ponvia vaihtavat nimensä – Pohjois-Suomen infraosaajista A-Insinöörit 

Yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaanan ja siltasuunnittelijana tunnetun Ponvian toiminta jatkuu marraskuun alusta lähtien A-Insinöörit-nimellä. Arvostetut oululaistoimistot ovat vahvistaneet A-Insinöörien infra- ja teollisuushankkeisiin tarjoamia suunnittelupalveluja viime vuodesta lähtien. 

Oululaiset infra-alan suunnittelijat Plaana ja Insinööritoimisto Ponvia sulautuvat A-Insinöörit Civil Oy:hyn 31.10.2023 ja yhtiöiden nimi vaihtuu A-Insinööreiksi. Yhtiöt ovat olleet osa A-Insinöörit-konsernin yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialaa viime vuonna toteutuneista yrityskaupoista lähtien.

Plaana tunnetaan paikallisesti ja valtakunnallisista merkittävien liikenne-, väylä-, ja aluehankkeiden suunnittelijana. Niihin kuuluu mm. Vt 4:n ja Kehä III:n suunnittelutöitä, Oulun Vaakunakylän asuntomessualue sekä Hyväntoivonpuisto Helsingin Jätkäsaaressa. Ponvian erikoisosaamista on siltojen sekä satama- ja vesirakenteiden suunnittelu. Yritykset on palkittu mm. Vekarasalmen sillan, Jätkäsaaren Välimerenkadun eli Rokkiporkkana-sillan sekä Hyväntoivonpuiston suunnittelijoina.

Molemmat toimistot ovat mukana mm. Hailuoto kiinteä yhteys -allianssissa.

–  Olemme ylpeitä, että A-Insinöörit saa jatkaa kahden kokoaan isomman oululaistoimiston tarinaa. Tavoitteenamme on, että vahva pohjoissuomalainen infraosaaminen tulee aiempaa laajemmin hyödyksi kaupunkien kehittämisessä, teollisuuden investoinneissa ja väylien parantamisessa, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

A-Insinöörit yhdyskuntasuunnittelun toimiala on kasvanut viime vuosina valtakunnalliseksi, yli 200 infra-alan suunnittelijan palvelukumppaniksi infra- ja teollisuustilaajille.

Plaanan ja Ponvian toiminta jatkuu Oulussa toimialan alueyksikköinä, joiden johdossa jatkavat toimistojen vetäjät. Tie-, katu- ja aluesuunnitteluun sekä silta- ja vesirakenteiden suunnitteluun keskittyvissä yksiköissä työskentelee yhteensä 60 asiantuntijaa.

– Olemme vuosien mittaan tehneet suunnittelua pohjoisen merialueilta Etelä-Helsingin tiiviisiin kaupunkiympäristöihin. Meillä on vahvaa asiantuntemus erityisolosuhteista, sekä teollisuuden, logistiikan, ja kaupunkien tarpeista, ja tämä osaaminen vain vahvistuu yhdessä muiden A-Insinöörien kanssa, yksikönjohtaja Tuomo Järvenpää toteaa.

– Voimme koota samasta talosta leveämmän tiimin suunnittelijoita. Tätä asiakkaatkin toivovat. A-Insinööreinä lisäämme vakuuttavuuttamme ja vetovoimaamme paitsi suunnittelukumppanina myös työnantajana, yksikönjohtaja Päivi Annamaa jatkaa.

Toimistojen nimi vaihtuu, mutta palveluista vastaavat tutut yhteyshenkilöt ja asiantuntijat entisissä osoitteissa. Lue lisää: Löydä asiantuntijamme

Lisätietoja:
Päivi Annamaa, yksikönjohtaja, tie-, katu- ja aluesuunnittelu, A-Insinöörit
puh. 040 827 8608
paivi.annamaa@ains.fi

Tuomo Järvenpää, yksikönjohtaja, silta- ja vesirakenteet, A-Insinöörit
Puh. 050 338 6540
tuomo.jarvenpaa@ains.fi

Vesa Järvinen, toimialajohtaja, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu, A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi 

"Vahvaa pohjoissuomalaista infraosaamista kaupunkien kehittämiseen, teollisuuden investointeihin ja väylien parantamiseen."

Vesa Järvinen
toimialajohtaja,
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE