KiraHub ja A-Insinöörien startupit
Uutiset

Nostetta kotimaisille innovaatioille – A-Insinöörit esittelee rakennetun ympäristön startupit Maria 01:stä

A-Insinöörit käynnisti viime vuonna kiinteistö- ja rakentamisalan innovaatioita ja uutta yritystoimintaa edistävän startup-ohjelman. Vuoden alussa solmittu kumppanuus KIRAHubin kanssa tukee kiinnostavien liikeideoiden tunnistamista. A-Insinöörit ja KIRAHub nostavat nyt esiin rakennettuun ympäristöön ratkaisuja tarjoavat startupit Maria 01:stä.

A-Insinöörien startup-ohjelman tavoitteena on kirittää rakennettuun ympäristöön liittyvien uusien liiketoimintaideoiden jatkokehittämistä ja tietä yritystoiminnan alkuun. Ohjelmaa tukee A-Insinöörien teknologiasijoituksiin erikoistunut tytäryhtiö AINS Ventures, joka toimii Corporate Ventures Capital -ajatuksella.

Ohjelman edistämiseksi A-Insinöörit solmi vuoden alussa kumppanuuden rakennetun ympäristön ekosysteemitoimija KIRAHubin kanssa. KIRAHubin tavoitteena on vauhdittaa kotimaisen rakennetun ympäristön kestävää digitalisaatiota. Yleishyödyllinen yhdistys on perustettu jatkamaan hallituksen kärkihanke KIRA-digin työtä.

– Haluamme tehdä yhteistyötä startup-yritysten kanssa, tukea niiden menestymistä ja kirittää koko toimialan uusien innovaatioiden alustana. Yhtenä konkreettisena tavoitteena on löytää KIRAHubin kotimaisista ja kansainvälisistä verkostoista uusia ehdokkaita CVC-ohjelmaamme, teknologiajohtaja Jaakko Jauhiainen A-Insinööreistä kertoo.

Rakennetun ympäristön startupit eturiviin

Suomi on menestynyt erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa, sillä maamme tarjoaa erinomaisen ympäristön startup-toiminnalle.

– Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, miten paljon Suomesta löytyy rakennettuun ympäristöön ratkaisuja tarjoavia startupeja. Niillä on tärkeä rooli kiinteistö- ja rakentamisalan kasvussa, digitalisaatiossa, kansainvälistymisessä ja uudistamisessa. On koko toimialan kannalta kriittistä, että ekosysteemiä kehitetään laajassa yhteistyössä monipuolisen toimijajoukon kesken, Jauhiainen sanoo.

ROTI2019 raportin mukaan kiinteistöalan (Proptech) startup-yritysten määrä on Suomessa asukaslukuun suhteutettuna Euroopan suurin. Esimerkiksi Helsingissä sijaitsevan startup-kampus Maria 01:n jäsenistä joka kolmas, jopa 44 yritystä, tuottaa ratkaisuja rakennettuun ympäristöön.

KIRA-alan startupit esittäytyvät 22.4.2021 – seuraa suoraa lähetystä

A-Insinöörit ja KIRAHub nostavat nyt esille näitä rakennettuun ympäristöön ratkaisuja tarjoavia startupeja. Kahdeksan yritystä Maria 01:stä esittelevät ratkaisujaan A-Insinöörien startup-ohjelman pitsaustilaisuudessa 22.4. klo 13–15.

Suoraa lähetystä KIRAHubin Urban3-tilasta voi seurata KIRAHubin some-kanavilla. Urban3 on KIRAHubin alkuvuodesta avaama rakennetun ympäristön innovaatiolle omistettu kohtaamispaikka Maria 01:n kampuksella.

Lisätietoja:
Jaakko Jauhiainen, teknologiajohtaja, A-Insinöörit
puh. 0400 448 913
jaakko.jauhiainen@ains.fi 

Vappu Id, Head of Community and Culture, KIRAHub
puh. 050 4728700
vappu@kirahub.org

"Haluamme tehdä yhteistyötä startup-yritysten kanssa, tukea niiden menestymistä ja kirittää koko toimialan uusien innovaatioiden alustana"

Jaakko Jauhiainen
teknologiajohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE