Uutiset

A-Insinöörit Metsä Fibren Rauman mäntysahan hankesuunnittelun rakennuttamiskonsultiksi

Metsä Groupiin kuuluvalla Metsä Fibrellä on käynnissä hankesuunnittelu Raumalle rakennettavasta sahasta, joka tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan selkeä edelläkävijä. A-Insinöörit on valittu suunnitteilla olevan sahan rakennuttajakonsultiksi.

A-Insinöörit toimittaa Metsä Fibrelle rakentamisen hankesuunnittelun konsulttipalvelut. Hankesuunnitteluvaiheessa laaditaan sahan rakennussuunnitelmat ja valmistellaan rakentamisvaihetta. Hankkeen toteutuessa A-Insinöörit hoitaa rakentamisen kilpailutuksen, valvonnan sekä rakennustekniikan vastaan- ja käyttöönoton. Hankesuunnittelun tavoitteena on luoda edellytykset uuden mäntysahan investointipäätökselle, joka tehdään aikaisintaan alkuvuonna 2020.

– A-Insinööreillä on laaja kokemus suurista rakennusprojekteista. Yhtiö on kansallisesti iso toimija rakentamisen alalla. Haluamme hyödyntää heidän osaamistaan hankkeessa, jonka tavoitteena on toteutuessaan rakentaa maailman tehokkain ja modernein mäntysaha. Metsä Fibrelle ja A-Insinööreille turvallisuus on ensiarvoinen ja yhteinen tavoite kaikessa toiminnassa, kertoo projektijohtaja Harri Haapaniemi Metsä Fibreltä.

– Metsä Fibren suunnittelema uusi sahalaitos on teknisesti mielenkiintoinen ja innostava hanke. Suunnitteluvaiheessa tehtävämme on löytää parhaat toteutustavat, joilla varmistetaan mahdollisen investoinnin tekninen onnistuminen. Aikataulun pitävyys on keskeistä, jotta tukki rupeaa kulkemaan silloin kun sen pitää kulkea, sanoo rakennuttajapäällikkö Juhani Karppelin A-Insinööreistä.

Toteutuessaan Rauman mäntysaha on maailman suurin, modernein ja tehokkain yksilinjainen mäntyä jalostava laitos alallaan. Sahalinjan uuden teknologian ja datan hyödyntämisen taso nostetaan selvästi nykyisiä sahalaitoksia korkeammalle.

Lisätietoja:
Harri Haapaniemi, projektijohtaja, Rauman sahahanke, Metsä Fibre
puh. 0500 361 632
harri.haapaniemi@metsagroup.com

Juhani Karppelin, rakennuttajapäällikkö, A-Insinöörit
puh. 040 841 0923
juhani.karppelin@ains.fi

Lue lisää hankkeesta Metsä Fibren hankesivuilla

METSÄ FIBRE

  • Sahan arvioitu tuotanto 750 000 kuutiometriä vuodessa.
  • Investoinnin arvo noin 200 miljoonaa euroa.
  • Saha työllistäisi suoraan noin 100 henkilöä.
  • Rakennusvaiheen työllisyysvaikutus arvioilta noin 1 500 henkilötyövuotta.
TILAA UUTISKIRJE