A-Insinöörien suunnittelema Matinkartanon silta on sekä kaunista katseltavaa sekä takaa liikenneturvallisuuden vilkkaalla kadulla.
Uutiset

Matinkartanonsilta valittiin Vuoden sillaksi 2019

Espoon Matinkylään valmistunut kevyen liikenteen silta on palkittu korkealuokkaisesta siltasuunnittelu- ja siltarakentamisosaamisesta. A-Insinöörien suunnittelema, veistoksellinen silta on turvallinen koululaisille, mutta myös kaunista katseltavaa alikulkijoille.

Vuoden silta 2019 -tunnustuksen myöntäneen Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin tuomaristo kiitti sillan korkealaatuista suunnittelua ja sen esteettisyyden tuomaa lisäarvoa ympäristöön. Näkyvällä risteyspaikalla Espoon Matinkylässä sijaitseva silta erottuu etenkin veistoksellisella kannen muodolla sekä näyttävällä valaistuksella.

Sillan alapinnan veneenpohjaa muistuttava muoto on Suomessa ainutlaatuinen.

– Sillan linjausta koskeva oivallus koettiin, kun yksi sillan pilareista keksittiin sijoittaa keskelle kiertoliittymää. Sen ansiosta silta on persoonallinen, siitä voitiin tehdä rakenteeltaan suhteellisen kevyt ja se istuu hyvin ympäristöönsä, sillan pääsuunnittelija Petri Kela A-Insinööreistä sanoo.

– Valaistus sijaitsee perinteisten pylväiden sijaan kaiteessa, joten silta on erittäin näyttävä myös pimeään aikaan. Panostus sillan ulkonäköön näkyy lopputuloksessa.

Vilkkaan Matinkartanontien ja kiertoliittymän yli kulkeva kevyen liikenteen silta on lisännyt alueen liikenneturvallisuutta ja ollut erityisen tervetullut Mattlidenin kouluun kulkeville alakouluikäisille.

Espoon kaupungin tilaaman betonisen sillan pääurakoitsijana oli GRK Infra Oy. Muotoiluidean kehitti A-Insinöörien yhteistyökumppani Aihio Arkkitehdit, ja valaistussuunnittelusta vastasi LiCon-AT.

RIL on jakanut Vuoden silta -tunnustuspalkintoa vuodesta 2001 lähtien. Kunniamaininnan kilpailussa sai tänä vuonna Porin Asuntomessuilla esillä ollut Lehtisilta. Koivunlehden muotoinen silta on maailman ensimmäinen 3D-tulostettu, puupohjaisesta materiaalista valmistettu silta.

Lisätietoja:

Petri Kela, suunnittelujohtaja, A-Insinöörit
puh. 050 594 0137
petri.kela@ains.fi

Vesa Rönty, siltainsinööri, Espoon kaupunki
puh. 043 824 8737
vesa.ronty@espoo.fi

TILAA UUTISKIRJE