A-Inisöörit luottaa allianssimalliin myös IT-projekteissa
Uutiset

Maailman ensimmäinen allianssimallin avulla toimitettu ERP-ratkaisu mullistaa toimitusprosesseja ja johtamista

A-Insinöörien ja digiyhtiö Efiman muodostama allianssiryhmä hyödyntää rakennusprojekteista tuttua toimintamallia, joka edistää yhteistoimintaa ja arvon tuottoa ja vähentää siiloutumista, päällekkäisiä rooleja sekä lopulta myös kustannuksia. Allianssimallilla A-Insinööreille toimitettava ERP-ratkaisu on tiettävästi maailman ensimmäinen.

ERP-toimitus on asiakkaalle aina liiketoimintakriittinen ja strategisesti tärkeä hanke – sen laajuuden ja hinnan määrittely on kuitenkin haastavaa.

Allianssimalli tarjoaa mahdollisuuden luoda arvoa tuottavaa yhteistoimintaa tilaajan ja toimittajan välille sekä jakaa riskejä. Osapuolten tiivis ja avoin yhteistoiminta, innovointi ja sitoutuminen yhteisiin avaintavoitteisiin ja tavoitekustannukseen ovat keinoja tuottaa parempaa laatua ja projektinhallintaa ja vähentää perinteisten toimintamallien riskejä.

Efiman ja A-Insinöörien allianssiryhmä Ainut aloitti työnsä viime huhtikuussa. Tavoitteena on saada A-Insinöörien uusi pilvipohjainen toiminnanohjausratkaisu käyttöön konsernin ensimmäisiin yhtiöihin keväällä 2023.

Allianssin neljä kuukautta kestäneen kehitysvaiheen aikana A-Insinöörit ja Efima ovat yhdessä määritelleet tulevan toiminnanohjausjärjestelmän tavoitetilan ja tavoiteaikataulun sekä tavoitekustannuksen . Toteutusvaiheen jälkeen on tarkoitus muodostaa kumppanien välillä jatkuvan palvelun allianssi.

Paremman projektihallinnan lisäksi allianssimalli selkeyttää rooleja, vähentää sekaannuksia ja poistaa riskejä ja turhaa työtä. Tästä on A-Insinööreillä jo selkeitä tuloksia.

– A-Insinöörit on ollut Suomessa edelläkävijänä allianssimalliin perustuvien rakennusprojektien ohjauksessa ja suunnittelussa. ERP-järjestelmän yhteistoiminnallisella rakentamisella ja käyttöönotolla sekä siihen liittyvillä toimintatapojen ja prosessien muutoksilla tavoittelemme tukea paremmalle toimeksiantojen hallinnalle, kasvulle ja kansainvälistymiselle, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

– Efiman kulmakivenä on uskollinen asiakaskunta ja tavoitteena erinomainen asiakastyytyväisyys. Allianssimalli tukee Efiman kasvutavoitteita ja toimintatapamme on monelta osin jo nykyään mallin kaltainen, toimitusjohtaja Tero Salminen kertoo.

– Olemme valmiita jakamaan asiakkaan toimitusprojektin liittyvää riskiä sitoutumalla laadullisiin ja aikataulullisiin tavoitteisiin. A-Insinöörit on yksi allianssimallin pioneereja rakennusalalla Suomessa, ja olemme innoissamme mahdollisuudesta saada oppia allianssimallin hyödyntämisestä digipalveluiden käynnistyshankkeissa.

Allianssi on rakennustoimialalla luotu toteutusmuoto, jossa hankkeen keskeiset toimijat kutsutaan kehittämään yhdessä asiakkaan kanssa hanketta, rakentamaan kunnianhimoiset tavoitteet sekä integroidun suunnitelman toteutukseen yhteistoiminnassa.

Allianssissa korostuu osapuolten yhteinen tekeminen, vahva keskinäinen luottamus sekä yhdessä menestyminen. Osapuolten muodostama allianssiorganisaatio työskentelee yhtenä yksikkönä hankkeen parhaaksi, eivätkä osapuolet keskity omien etujensa vahtimiseen.

Lisätietoja:
Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja A-Insinöörit
puh. 040 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

Tero Salminen, toimitusjohtaja Efima
puh. 040 767 5311
tero.salminen@efima.com

Mari Barck, projektipäällikkö, Ainut, A-Insinöörit
puh. 040 527 3479
mari.barck@ains.fi 

"Allianssissa korostuu osapuolten yhteinen tekeminen, vahva keskinäinen luottamus sekä yhdessä menestyminen."

 

TILAA UUTISKIRJE