A-Insinöörien toimialajohtaja Juhani Karhu on valittu RTL ry:n hallituksen puheenjohtajaksi.
Uutiset

Juhani Karhu Rakennuttajatoimistojen Liiton puheenjohtajaksi

A-Insinöörien toimialajohtaja Juhani Karhu on valittu rakennuttamispalveluja edustavan Rakennuttajatoimistojen liiton (RTL ry) hallituksen puheenjohtajaksi.

Uuden puheenjohtajakauden aloittavan Juhani Karhun mukaan rakennushankkeissa onnistumiseen tarvitaan ennen muuta hyvää johtajuutta.

– Hanketta johtavan rakennuttajakonsultin tulee kyetä johtamaan ihmisiä sekä sopimusten että ilmapiirin kautta. On sata syytä sille, että rakennushanke sujuu hyvin, mutta epäonnistumisiin on vain yksi syy, johtaminen, Karhu sanoo.

A-Insinöörien rakennuttamispalvelujen toimialajohtajana vuodesta 2015 toiminut Juhani Karhu on alalla arvostettu, suurten ja vaativien hankkeiden luotsina ansioitunut rakennuttamisjohtaja.

RAKLIiin kuuluva Rakennuttajatoimistojen liitto RTL ry edustaa rakennuttajakonsulttiyrityksiä. Suomessa toimii yli 2 000 rakennuttamisen asiantuntijaa. Liitto on aktiivisesti mukana kehittämässä rakennusalaa ja sen käytäntöjä.

Parhaillaan työn alla ovat työmaavalvonnan tehtäväluetteloiden uudistaminen sekä allianssin RT-korttien luominen yhdessä muiden alan järjestöjen kanssa.

– Allianssi on tulevaisuuteen sitoutumista edistävä ja kestäviä innovaatioita synnyttävä toteutusmuoto. Onnistuakseen allianssihanke vaatii taitavaa johtamista, asennetta ja monipuolista osaamista, mutta on tällä hetkellä sopimusteknisesti epäyhtenäinen, Juhani Karhu sanoo.

– Yhtenäistämällä allianssin sopimusmallit ja -muodot rakennushankkeiden tilaajat ja palveluntarjoajat tunnistavat, millaiseen sopimusmaailmaan ovat astumassa, ja rohkaistuvat tekemään yhteiseen onnistumiseen kannustavia sopimuksia.

Puheenjohtaja ja uusi hallitus valittiin Rakennuttajatoimistojen liiton vuosikokouksessa Helsingissä 9.5.2018.

Lue lisää RTL ry:n verkkosivuilta

Lisätietoja:
Juhani Karhu, toimialajohtaja, A-Insinöörit Rakennuttaminen
puh. 040 593 3783
juhani.karhu@ains.fi

TILAA UUTISKIRJE