A-Insinöörit nousi tekniikan alan 11. ihanteellisimmaksi työnantajaksi
Uutiset

A-Insinöörit tekniikan alan opiskelijoiden ihanteellisimpia työpaikkoja 

A-Insinöörit kipusi 11. ihanteellisimmaksi työnantajaksi, kun tekniikan alan opiskelijat arvioivat Universumin opiskelijatutkimuksessa 2021 tulevia työnantajiaan. Suunnittelu- ja konsulttitaloista A-Insinöörit on nyt toiseksi vetovoimaisin.

Universum selvittää Suomessa joka vuosi yli 14 000 opiskelijan näkemyksiä siitä, mitkä työpaikat houkuttelevat työelämään tulijoita. A-Insinöörit nousi toukokuussa julkaistussa tutkimuksessa teknisen alan työpaikkojen joukossa 11. suosituimmaksi työnantajaksi. Viime vuonna sijoitus oli 17.

Suunnittelu- ja konsulttitaloista A-Insinöörit on nyt toiseksi vetovoimaisin Swecon jälkeen.

– Omat intohimot ja harrastuneisuus saavat meillä tilaa. Nuoret, niin kuin vanhemmatkin ammattilaiset, arvostavat välitöntä johtamiskulttuuria, matalaa hierarkiaa ja vapautta tehdä asioita yhdessä yli organisaatiolaatikoiden. Meillä on korkea henkilöstötyytyväisyys, ihmiset ovat sitoutuneita ja puhuvat työyhteisöstään hyvää, mikä on kestävintä mahdollista brändinrakennusta, kertoo HR-johtaja Elina Haapasaari.

Oman henkilöstön lisäksi A-Insinööreissä arvostetaan ja satsataan alalle tulijoihin. A-Insinöörit tarjoaa tänäkin vuonna kymmenille alalle tuleville nuorille harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja monipuolisissa projekteissa, jotka siivittävät merkityksellisen työuran alkuun. Lue lisää: Opiskelijoille

Monipuolisuus ja ystävällinen työyhteisö houkuttelevat

Universumin kyselyssä parhaiten sijoittuvat suuret yritysbrändit, kärjessä Kone, Neste, Valmet ja ABB. Rakennusalan yrityksistä vetovoimaisimpien joukossa ovat YIT:n, Swecon ja A-Insinöörien lisäksi Skanska ja Ramboll.

Universumin tutkimuksesta käy ilmi, että kestävän kehityksen vaatimukset sekä työhön että arkeen liittyvät asiat, kuten ystävällinen työilmapiiri ja työn ja vapaa-ajan tasapainon tukeminen ovat nousseet tärkeiksi asioiksi kun nuoret tekevät uravalintojaan.

– A-Insinöörien kaltainen ihmisiä kunnioittava ja konkreettisesti ympäristöön suurella sydämellä ja monipuolisilla projekteillaan vaikuttava työpaikka istuu näihin arvoihin hyvin, Haapasaari toteaa.

A-Insinöörit on menestynyt viime vuosina työnantajatutkimuksissa hyvin. Universumin ammattilaistutkimuksessa 2020 A-Insinöörit oli tekniikan alan ammattilaisten mielestä 21. vetovoimaisin työnantajana – ja kolmas suunnittelu- ja konsulttialan yritysten joukossa.

Lisätietoja:
Elina Haapasaari, HR-johtaja
puh. 050 367 7188
elina.haapasaari@ains.fi

Universiumin tutkimus kattaa yli 14 000 opiskelijaa ja kaikki suomalaiset työnantajabrändit: https://universumglobal.com/fi/opiskelijat-2021/

 

"Ihmisiä kunnioittava ja suurella sydämellä yhteistä ympäristöä kehittävä työyhteisö vastaa hyvin tämän päivän arvoihin."

Elina Haapasaari
HR-johtaja
A-Insinöörit

 

Universum 2021 logo

 

 

TILAA UUTISKIRJE