Uutiset

A-Insinöörit tekniikan alan halutuimpia työnantajia

A-Insinöörit sijoittuu teknisen alan 14. houkuttelevimmaksi työnantajaksi, kun työssä olevat suomalaiset arvioivat Universumin ammattilaistutkimuksessa 2019 yritysten vetovoimaa. A-Insinöörit kiinnostaa työpaikkana myös alan opiskelijoita.

Universumin ammattilaistutkimus selvittää Suomessa joka vuosi yli 6 000 työssä käyvän ammattilaiset näkemyksiä työelämästä ja työnantajista. Lokakuun lopussa valmistuneessa ammattilaistutkimuksessa A-Insinöörit kipusi teknisen alan yritysten joukossa 14. suosituimmaksi työnantajaksi. Nousua viime vuoteen verrattuna on peräti 14 sijaa.

– Meillä ihmiset tekevät paljon hyvää ja näkyvää työtä monella rintamalla ja kaikilla organisaatiotasoilla. Uskon, että tila tehdä ja vaikuttaa on vahvuutemme työyhteisönä ja se näkyy myös näissä työnantajakuvarankingeissa, HR-johtaja Elina Haapasaari sanoo.

Universumin kyselyssä parhaiten sijoittuvat suuret yritysbrändit, kärjessä Kone, Valmet, UPM, ABB ja Wärtsilä. Rakennusalan yrityksistä vetovoimaisimpien joukossa ovat Ramboll, YIT ja Skanska.

Ihmiset, kulttuuri ja työn arki houkuttelevat

Universiumin tutkimuksesta käy myös ilmi, että suomalaisten työssä olevien ihmisten työelämän vetovoimatekijät liittyvät nyt ihmisiin ja kulttuuriin, sekä työn arkeen.

– A-Insinöörien kaltainen, suomalaisessa omistuksessa oleva, matalaan hierarkiaan, asiantuntijoidensa arvoon ja ennakkoluulottomaan tekemiseen uskova työpaikka istuu näihin arvoihin hyvin, Haapasaari toteaa.

A-Insinöörit kiinnostaa työnantajana myös tekniikan alan opiskelijoita ja nuoria ammattilaisia, osoittavat useat opiskelijakyselyt. Tuoreimmassa Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimuksessa A-Insinöörien sijoitus oli 14., yksi rakennusalan parhaimpia.

Lisätietoja:
Elina Haapasaari, HR-johtaja
puh. 050 367 7188
elina.haapasaari@ains.fi

Universiumin tutkimus kattaa yli 6 000 työssä olevaa suomalaista ja kaikki suomalaiset työnantajabrändit: https://universumglobal.com/fi/professional-survey-2019/

Academic Workin Young Professional Attraction Index (YPAI)
https://www.academicwork.fi/yrityksille/ypai

TILAA UUTISKIRJE