A-Insinöörien teknologiajohtaja Jaakko Jauhiainan vetää juuri käynnistynyttä yritystoimintaa edistävää startup-ohjelmaa.
Uutiset

A-Insinöörit siivittämään kiinteistö- ja rakennusalan innovaatioita ja startupeja

A-Insinöörit on käynnistänyt innovaatioita ja uutta yritystoimintaa edistävän startup-ohjelman. Ohjelmassa tuetaan sisäisten ja ulkoisten liiketoimintaideoiden jatkokehittämistä ja tietä uuden yritystoiminnan alkuun.

Startup-ohjelman tavoitteena on edistää ja kannustaa A-Insinöörien omia työntekijöitä ja myös ulkopuolisia alan kehittäjiä samaan kilpailukykyiset ideansa lentoon. Ohjelmaa tukee A-Insinöörit konsernissa teknologiasijoituksiin erikoistunut tytäryhtiö AINS Ventures Oy, joka toimii CVC-ajatuksella.

– Haastamme startup-ohjelmallamme itseämme ja muita kiinteistö- ja rakennusalan toimijoita kehittymään ja kehittämään alaa entistä paremmaksi. A-Insinööreissä on paljon osaamista, teknologiataitoja ja yrittäjähenkeä. Pidän jopa velvollisuutenamme tehdä uuden liiketoiminnan eteen oman osamme, toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

Innovaatioiden kehittämistä ja kaupallistamista tuetaan mallilla, jossa portaittaisen arvioinnin läpäisevät ideat saavat resursseja jatkokehittämiseen, prototyypin toteuttamiseen ja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Kaupalliset mahdollisuudet punnitaan ns. Leijonan luolissa, jonka raati tekee myös investointiesitykset sijoitusyhtiön hallitukselle.

– Uudet ideat ja niiden ruokkiminen synnyttää kilpailuetua yrityksessä ja koko alalla. Luovuuteen ja rohkeuteen kannustaminen on tärkeä vetovoimatekijä erityisesti nuorten osaajien parissa, startup-ohjelman vetäjä, teknologiajohtaja Jaakko Jauhiainen perustelee.

A-Insinöörit tukee kasvuyrityksen perustamista sijoituspanoksen lisäksi myös käytännön avulla.

A-Insinöörien Leijonan luolassa on jo punnittu ensimmäiset startup-liikeideat tuomariston edessä.

Parhaillaan A-Insinöörit etsii parhaita ideoita ja ratkaisuja tulevaisuuden älykkäisiin kaupunkeihin yhdessä Recotechin kanssa Virtual Mayor™ Challengessa.

Virtual Mayor™ Challenge on tarkoitettu paitsi aloitteleville tiimeille ja siemenvaiheessa oleville startupeille myös scaleupeille ja startupeille, joilla on jo liiketoimintaa. Lisätietoja: https://recotech.fi/smartcityhack/

Lisätietoja:
Jaakko Jauhiainen, teknologiajohtaja, A-Insinöörit
puh. 0400 448 913
jaakko.jauhiainen@ains.fi 

"Haastamme startup-ohjelmallamme rakennusalaa kehittymään uusien innovaatioiden ja yritysalkujen alustana."

Jyrki Keinänen
toimitusjohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE