Palvelut

Purkukartoitus

Purkukartoitus on rakennushankkeesi käytännön kiertotaloussuunnitelma, johon sisältyy mm. rakenne- ja haitta-ainetutkimukset. Autamme sinua hyödyntämään kierrätettävät materiaalit uudessa kohteessa tai myymällä materiaalitorissa.

OTA YHTEYTTÄ

Purkukartoitus on toimenpide, jossa purkumateriaalit ja haitalliset aineet kartoitetaan purettavassa rakennuksessa. Saat käyttöösi kiertotaloussuunnitelman, jossa esitetään uudelleen käytettävien ja kierrätettävien materiaalien määrät ja laadut sekä käyttö- ja kierrätyskohteet.

Purkukartoittaminen tulee lainvoimaiseksi kaikissa purkuhankkeissa 2020-luvun puolivälin tienoilla. Siihen asti purkukartoittaminen on vapaaehtoista.

Purkukartoituspalvelumme noudattaa ympäristöministeriön vuoden 2019 ohjetta, jossa purkukartoitus jakaantuu rakenne- ja haitta-ainetutkimuksiin sekä purkumateriaalien uudelleenkäyttö- ja kierrätyspotentiaalin tunnistamiseen.

Digitaalinen kaksonen tuo lisäarvoa

Hyödynnämme purkukartoituksessa digitaalista kaksosta, jolloin purettavasta kohteestasi ei tarvitse tuottaa uusia suunnitelmia kartoitusta ja sen havaintoja varten.

Digitaalinen kaksonen on virtuaalinen malli todellisesta rakennuksesta ympäristöineen. Se on jatkojalostettavissa ja -hyödynnettävissä korjaus- ja laajennushankkeissa kaikissa vaiheissa hankesuunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon.

Tee purkukartoitus ajoissa

Kun teetät purkukartoituksen viimeistään hankesuunnitteluvaiheessa, varmistat, että materiaalit hyödynnetään uusiokäytössä ja viranomaistyöhön jää riittävästi aikaa. Suunnittelun aikaiseen kiertotalousratkaisujen hallintaan saat apua kiertotalouden asiantuntijoiltamme.

RAKENNUKSEN PURKAMISEEN LIITTYVÄT KIERTOTALOUDEN PALVELUMME

  • Rakenne- ja haitta-ainetutkimukset
  • Kiertotaloussuunnitelma
  • Materiaalien uudelleenkäytön suunnittelu
  • Digitaalinen kaksonen

Kysy lisätietoja

Elli Kinnunen
Elli Kinnunen

vähähiilisen rakentamisen teknologiavastaava
+358 40 620 5076
elli.kinnunen@ains.fi
koko Suomi

”Autamme löytämään purettavan rakennuksen tai korjaushankkeesi potentiaaliset kiertotalouden mahdollisuudet.”

PURKUKARTOITUKSEN KOKONAISPALVELU

Moniammatillinen tiimimme auttaa hankkeesi purkukartoituksessa.

LISÄARVOA DIGITAALISELLA KAKSOSELLA

Virtuaalista mallia voit hyödyntää monipuolisesti koko rakennushankkeesi ajan.

KOKONAISUUS HALLINNASSA

Mahdollisuus kokonaissuunnittelumalliin, jossa vastaamme vastaa kaikista projektisi ratkaisuista tehokkaasti ja tavoitteisiisi sitoutuen.

Tutustu muihin palveluihin

Hiilijalanjälkilaskenta
Hiilijalanjälkilaskenta

Rakennuttaminen
Rakennuttaminen

PIMA-tutkimukset
PIMA-tutkimukset