Palvelut

Rakennusten katsastukset

Teemme monipuolisia rakennusten katsastuksia erilaisiin rakennuksiin. Erityisesti laajarunkoisten rakennusten huolellisilla tarkastuksilla voidaan ehkäistä rakennevaurioita ja sortumia.

PYYDÄ TARJOUS

Rakennusten säännölliset tarkastukset tuovat turvaa

Rakennukset ja rakennettu ympäristö muodostavat yhteiskuntamme suurimman kansallisvarallisuuden, jonka kunnosta on pidettävä huolta. Rakennusten ja kiinteistöjen turvallisuuten liittyvää tarkastustoimintaa on viime aikoina kehitetty viranomaisten ja rakennusalan yhteistyönä. Suunnittelun ja rakentamisen säännöllisillä tarkastuksella ja valvonnalla varmistutaan rakennusten turvallisesta käytöstä.

Teemme hallitarkastuksia laajarunkoisiin rakenteisiin kuten urheiluhalleihin, marketteihin ja maneeseihin. Laajarunkoiset rakenteet vaativat erityisosaamista ja yhteistyötä viranomaisilta, kiinteistönomistajilta, materiaaliteollisuudelta, suunnittelijoilta, rakentajilta, rakennuttajilta, valvojilta ja kiinteistönhuollolta.

Laki velvoittaa hallitarkastuksiin

Vuonna 2015 annettu laki laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista velvoittaa rakennuksen omistajan huolehtimaan, että asiantuntija arvioi rakennuksen rakenteellisen turvallisuuden. Arviointivelvoite koskee rakennuksia, joissa oleskelee kerralla paljon ihmisiä. 

Hallitarkastuslaki koskee laajarunkoisia rakennuksia, joita käytetään urheilu-, virkistys- tai vapaa-ajan toimintaan, kaupan tilana, kokoontumistilana tai eläinsuojana. Lain määrittämässä rakennuksessa pitää myös olla laajarunkoinen osa, jonka kerrosala jossain kerroksessa on vähintään 1 000 neliömetriä. Lisäksi rakennuksen kattokannattajien on oltava joko tehdasvalmisteisia ja jänneväliltään vähintään 18 metriä tai paikalla valmistettuina jänneväliltään vähintään 15 metriä.

Uusien hallien rakentamisessa kannattaa rakenteet optimoida huomioiden esimerkiksi lumikuorma ja aurinkopaneelit. Rakennesuunnitelmien systemaattinen arkistointi helpottaa tarkastustyötä.

"Tekninen kuntokatselmus TDD on kattava tekninen kuntoraportti kiinteistöstä ostajalle tai vuokraajalle."

RAKENNUSTEN KATSASTUKSIA OVAT

Kysy lisätietoja

Esa Suomalainen
Esa Suomalainen

yksikönjohtaja
+358 40 029 9644
esa.suomalainen@ains.fi
Itä-Suomi

Jari-Tapio Aalto
Jari-Tapio Aalto

suunnittelujohtaja
+358 400 592 716
jari-tapio.aalto@ains.fi
Etelä-Suomi

Jari Jäntti
Jari Jäntti

suunnittelupäällikkö, korjausrakentaminen
+358 40 653 1725
jari.jantti@ains.fi
Itä- Suomi

Palvelumme

Ulkopuolinen tarkastus
Ulkopuolinen tarkastus

Kosteudenhallinta
Kosteudenhallinta

Kuntoarviot ja -tutkimukset
Kuntoarviot ja -tutkimukset