Insinööriopiskelija Pyry-Herkko Sadeaho haastoi itsensä akustiikkasuunnittelijana
Kesä A-Insinöörinä

Pyry-Herkko Sadeaho haastoi itsensä akustiikkasuunnittelijana

Insinööriopiskelija paransi Helsingin yliopiston huoneakustiikkaa kartoittamalla saneerauksessa huoneiden välisiä äänitasoja. 

A-Insinööreillä työskentelee joka vuosi kymmeniä kesätyöntekijöitä. Tampereen yliopistosta keväällä 2022 valmistunut Pyry-Herkko Sadeaho aloitti kesän 2020 kynnyksellä suunnitteluavustajana akustiikkasuunnittelun yksikössä. Kesätyöhaku on päällä:  jätä hakemus täällä!

Sadeahon työt jatkuivat myös kesän jälkeen yhtenä päivänä viikossa opintojen ohella. Valmistumisen jälkeen Pyry-Herkko on työskennellyt A-Insinööreillä täysipäiväisenä akustiikkasuunnittelijana. Lue lisää: A-Insinöörit opiskelijoille is

1. Mikä on ollut mieleenpainuvinta työtehtävissä?

– Mieleenpainuvin työtehtävä oli Helsingin yliopiston peruskorjausurakka, jossa mittasin kaikkiin suuntiin säteilevällä kaiuttimella huoneiden välisiä ääneneristävyyksiä.

– Tilat korjattiin vastaamaan nykyisiä teknisiä ja toiminnallisia vaatimuksia, joten äänitasojen erot eri huoneissa täytyi kartoittaa. Suunnittelin myös musiikkiluokkien ääntä eristäviä rakenteita tutkimalla niiden liitoksia ja piirtämällä rakennekuvia. Oli hienoa saada kesän edetessä yhä vaativampia tehtäviä ja oppia lisää akustiikkasuunnittelijan työstä.

2. Mitkä fiilikset sinulla on töistä A-Insinööreillä?

– Ennen kesätyötä A-Insinööreillä olin epävarma siitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Työ akustiikkasuunnittelussa tuntuu oikealta valinnalta. Myös motivaatio opintoja kohtaan on kasvanut kesän jälkeen. Näin, millaista työ on oikeasti ja mihin voin käyttää koulussa hankkimaani tietoa. Haluan kehittyä ja oppia lisää esimerkiksi huoneakustiikasta.

3. Miten päädyit A-Insinööreille töihin?

– Rakennusakustiikan perusteissa yksi luennoitsijoista työskenteli A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun yksikössä suunnittelijana. Kiinnostuin työstä niin paljon, että täytin hakemuksen ja pääsin haastatteluun. Parin viikon päästä minulle ilmoitettiin, että nyt olisi työpaikka tarjolla.

Tule sellaisena kuin olet!

HAE MEILLE TÖIHIN

"Motivaatio opintoja kohtaan kasvoi. Näin kesätöissä konkreettisesti, mihin koulussa hankkimaani tietoa voi käyttää."

Pyry-Herko Sadeaho, akustiikkasuunnittelija