Lauri Savolainen LVI-projektipäällikkö
Asiantuntija-artikkelit

LVI-projektipäällikkö Lauri Savolainen: "Rakentaminen on yhteispeliä ja toisten auttamista"

Energialaskennan ja LVI-suunnittelun projektipäällikkö Lauri Savolainen, 35, kertoo oppineensa vuosien myötä yhteistyön merkityksen. Kun auttaa työkavereita ja asiakkaita onnistumaan, onnistuu itsekin parhaiten.

"Yksi tärkeimpiä työuran varrella ymmärtämiäni asioita on, että rakentaminen on aina yhteistyötä. Siinä on kaikilla mahdollisuus sekä jopa velvollisuus ja vastuu auttaa muita onnistumaan. Tällöin onnistuu itsekin parhaiten.

Yhteistyö tekee työstä mielekästä ja edistää omaa ammatillista kehittymistä. Minulla työkavereiden kanssa keskustelu on kehittänyt ymmärrystä esimerkiksi siitä, millaisia kokonaisuuksia rakennukset ovat ja miten ihmiset niitä käyttävät. Tästä on suurta hyötyä omissa LVI-suunnittelun ja energiajärjestelmien kehittämisen työtehtävissä."

Muiden aito tyytyväisyys ratkaisuun antaa työlle merkityksen

"Myös työn merkitys ja palkitsevuus syntyvät paljolti sujuvasta yhteistyöstä. Minulle on tärkeää, että pystyn omalla toiminnallani tukemaan ja edesauttamaan työkavereitani, kollegoita sekä asiakkaita heidän omissa tehtävissään ja tavoitteissaan. Kiitokset ovat arvokkaita!

Tavoitehan on aina yhteinen: pyrimme yhdessä luomaan sekä koteihin että työpaikoille sisäolosuhteiden ja ympäristön kannalta yhä parempia, toimivampia ja terveempiä elinympäristöjä.

Nautin työssäni eniten uusien ongelmien ratkaisemisesta. Se on arvokasta sekä oman osaamisen kehittymisen että aidosti laadukkaan asiakaspalvelun kannalta. On hienoa voida tarttua uudenlaisiin haasteisiin sekä löytää toimivimmat ja sopivimmat ratkaisut. Asiakkaan aito tyytyväisyys lopputulokseen on aina palkitsevaa."

LVI-projektipäällikkö yliopistollisen sairaalan energiankäyttöä tehostamassa

"Ensimmäinen isompi energiakonsultoinnin hanke, johon pääsin aikoinaan mukaan, oli Tampereen yliopistollisen sairaalan laaja uudistamisohjelma. Sen tavoitteisiin kuului muun muassa tehostaa sairaalan energiankäyttöä, joten oikeita ratkaisuja suunnitellessamme tutkimme todella kattavasti erilaisia energiansäästöjärjestelmiä.

Myöhemmin olen päässyt näkemään toteutuneita todellisia energiankulutuslukemia. Sain ilolla huomata, että vuosia aikaisemmin visioidut järjestelmät toimivat käytännössäkin erinomaisesti."

Lauri Savolainen WEB
LVI-suunnittelun projektipäällikkö Lauri Savolaiselle työn merkitys ja palkitsevuus syntyvät paljolti sujuvasta yhteistyöstä.

Tämänhetkinen tittelini on projektipäällikkö. Käytännössä työhöni kuuluu monipuolisesti asiakasrajapinnassa työskentelyä, LVI-projektipäällikön tehtäviä sekä energialaskennan ja rakennusten ympäristösertifiointeihin liittyvää konsultointia.

Toimin jatkuvasti asiakkaiden erilaisten tarpeiden ja ongelmien parissa, jolloin tärkeitä ominaisuuksia ovat vilpitön mielenkiinto uusiin asioihin sekä avoin ja positiivinen asenne. Tietenkin käytännön työssä ovat välttämättömiä myös perustiedot ja ymmärrys fysikaalisista ilmiöistä sekä käytettävistä ohjelmistoista.

Ensituntumaa alan töihin sain aikoinaan Insinööritoimisto AX-LVI Oy:ssä, joka yhdistyi sittemmin A-Insinööreihin. Päädyin yritykseen opintojeni loppusuoralla tekemään tekniikan kandidaatin lopputyötä rakennusten energialaskennasta sekä harjoitteluun vuonna 2012. Koin sen loistavana kasvupaikkana, jossa sai helposti tukea kokeneemmilta kollegoilta ja saattoi hyvin kehittää ammattitaitoaan.

Työelämässä arvostan avointa yhteishenkeä, jossa on mahdollisuus keskustella asioista vapaasti ja toisia auttaen. Nautin tällaisesta ilmapiiristä, joka tarjoaa vapautta ja mahdollisuuksia alan uusillekin osaajille. Täällä arvostetaan työntekijöitä ja ymmärretään, että me olemme oikeasti yrityksen tärkein voima."

Merkkipaaluja-sarjassa A-Insinöörien osaajat kertovat uransa merkittävimmistä käännekohdista ja oivalluksista.

LAURIN 3 MERKKIPAALUA

1. LOPPUTYÖT ENERGIALASKENNAN PARISSA

"Ammatillisesti tärkeä askel ja positiivinen kokemus oli, kun menin opintojeni loppusuoralla insinööritoimistoon tekemään tekniikan kandidaatin lopputyötä rakennusten energialaskennasta."

2. PÄÄSY MERKITTÄVIIN SUURIIN PROJEKTEIHIN

"Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelma oli minulle ensimmäinen isompi energiakonsultoinnin hanke. Myöhemmin oli ilo todeta energiankulutuslukemista, että projektissa vuosia aiemmin visioidut järjestelmät toimivat erinomaisesti."

3. VAPAUS KEHITTYÄ JA KEHITTÄÄ TOIMINTAA MAHDOLLISIMMAN HYVIN ASIAKKAITA PALVELEVAKSI

"Arvostan työelämässä avointa ja keskustelevaa yhteishenkeä. On tärkeää ja hienoa saada toimia tällaisessa työilmapiirissä, joka tukee omaa kehittymistä ja suunnittelua."

LAURI SAVOLAINEN, PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, A-INSINÖÖRIT

  • Ikä: 35
  • Asuu: Tampereen Kämmenniemessä
  • Perhe: Vaimo, 7- ja 5-vuotiaat lapset sekä jackrusselinterrieri Nala
  • Koulutus: Valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta 2014
  • Ura: Työskennellyt ensin teollisuudessa ja rakennusalalla, sitten kymmenisen vuotta energia- ja elinkaarilaskennan parissa AX-LVI Oy:ssä, josta siirtyi yrityskaupan myötä A-Insinöörien palvelukseen
  • Harrastukset: Urheilu, golf, tennis ja lenkkeily

     

Sinustako tuleva A-Insinööri? Kesätyöhaku on nyt auki!

HAE MEILLE TÖIHIN

KYSY LISÄTIETOJA

Lauri Savolainen

Lauri Savolainen

projektipäällikkö

teollisuus- ja talotekniikka

+358 50 307 2222 lauri.savolainen@ains.fi Tampere