Rakennustekniikan opiskelija Katarina laskee kaavoituksen kustannusvaikutuksia ja hiilijanjälkeä.
Kesä A-Insinöörinä

Rakennustekniikan opiskelija Katarina Varteva selvitti hiilijalanjälkeä ja analysoi asemakaavoja

Katarina pääsi heti itsenäisiin töihin laskemaan mm. rakennuksen elikaaren aikaisia vaikutuksia ilmastoon.

A-Insinööreillä työskentelee joka kesä kymmeniä kesätyöntekijöitä, joista suurin osa on rakennusalan insinööriopiskelijoita. Moni heistä jatkaa kesän jälkeen töitä opiskelun ohessa – ja tekee myöhemmin lopputyönsäkin meille. Kesätyöhaku on päällä: jätä hakemus täällä!

Kysyimme Katarina Vartevalta miten kesäduuni sujui rakennuttamisen toimialalla kustannuslaskennan yksikössä. Kiitosta saimme mm. siitä, että opiskelijan osaamiseen luotettiin.

Katarina tekee nykyisin töitä A-Insinöörien energia- ja elinkaariasiantuntija ja vastaa tätä nykyä myös yhteydenpidosta opiskelijoihin ja opiskelijajärjestöihin. Lue lisää: Opiskelijoille

1. Mikä on ollut mieleenpainuvinta työtehtävissä?

Sain tehdä itsenäisesti projektin, jossa laskin rakennuksen hiilijalanjäljen. Laskin siinä rakennuksen elinkaaren aikaista vaikutusta ilmastoon. Minulla oli kandidaatintutkinnosta tähän hieman pohjatietoa, ja aihe on ajankohtainen – sekin teki projektista todella palkitsevan.

Toinen mieleen jäänyt projekti oli kaavakustannusanalyysi Helsingin kaupungin yleiseen tonttihakuun. Siinä analysoin asemakaavoja ja niiden kustannusvaikutuksia. Tuloksena tuotamme asiakkaalle nopeasti havainnollisen analyysin, jossa vertailemme rakentamisen kustannuksia eri tonteilla. Analyysia voi hyödyntää mm. alueen kehittämisen suunnittelussa ja tukemisessa.

2. Mitkä fiilikset sinulle jäi töistä A-Insinööreillä?

Sain tehdä itsenäisesti töitä, mutta olen kuitenkin saanut myös tukea aina kun olen sitä kaivannut – onhan täällä asiantuntijoita ja ammattilaisia pilvin pimein! Rakennusala on monipuolinen. Pidän siitä, että näen oman kädenjäljen konkreettisesti.

3. Miten päädyit A-Insinööreihin kesätöihin?

– Suosittelen osallistumaan A-Insinöörien järjestämille excuille. Tapasin Aalto-yliopiston Rakentamistalouden kerho ROPOn ja A-Insinöörien yhteisexcursiolla A-Insinöörien johtavan kustannusasiantuntija. Hän kehotti minua hakemaan töihin A-Insinööreille ja soittikin heti seuraavalla viikolla kysyäkseen minua haastatteluun.

Tule sellaisena kuin olet!

HAE MEILLE TÖIHIN

"Kesätöissä sai kokeilla uutta ja laittaa oman asiantuntemuksen likoon."

Katarina Varteva