Asiantuntija-artikkelit

Vastusten vuosi vai alku uudelle?

Vuonna 2020 olemme puhaltaneet yhteiseen hiileen vahvemmin kuin koskaan. Vastuullinen ote itsestä, asiakkaista ja työkavereista on nostanut yhteisöllisyyttä ja samalla herkistänyt kuuntelemaan hiljaisia ääniä, Jyrki Keinänen kirjoittaa.

Hyvä yhteistyö projekteissa ja toimivat asiakassuhteet ovat auttaneet jaksamaan ja yrittämään. Onneksi työtä on ollut tehtävänä ja haasteita ratkottavana, eivätkä suunnittelu ja rakentaminen ole toimialoina kokonaisuutena hiipuneet.

A-Insinöörien liikevaihto kasvoi tänä vuonna jo yli 80 miljoonaan ja työllistimme yli 820 asiantuntijaa. Vastuullisen sitoutumisen arvo vain kasvaa, kun rakentamisen vaatimukset lisääntyvät ja hankkeet monimutkaistuvat.

Vaatimusten lisääntyessä, ja nykyhetken kaltaisissa ennustamattomissa taitekohdissa, on syytä pitää huolta siitä, että myös hiljaisia ääniä kuunnellaan, olivat ne sitten uusia ideoita tai avunpyyntöjä. Kun kuuntelemme, saatamme löytää avun tarvitsijan tai rajoja rikkovia avauksia.

Uusia avauksia voi syntyä nyt enemmän kuin aikoihin, eikä niitä välttämättä tarvitse etsiä kaukaa. Pienestä siemenestä kasvaneiden innovaatioiden voimin vähennetään jo rakennetun ympäristön energiankulutusta, parannetaan hankkeissa vuorovaikutusta ja tuottavuutta ja kehitetään ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Omassa talossa kytevä uusi ajattelu säteilee hyvää myös loitommalle. Onnistuessaan se vie koko toimialaa eteenpäin. Kriisinkin keskellä meillä, jos kenellä, on mahdollisuus rakentaa pohjaa uudelle kasvulle ja hyvinvoinnille.

Kiitos erinomaisesta yhteistyöstä, menestyksekästä uutta vuotta ja hyvää joulua – House Tontut -bändimme  lailla reippaissa tai hartaammissa tunnelmissa.

Kirjoittaja on A-Insinöörien toimitusjohtaja ja rakennusalan kehittäjä, joka puhuu intohimoisesti paremman rakentamisen, yhteistoimintamallien, digitaalisten ratkaisujen soveltamisen ja arvontuoton puolesta. Twitter: @jyrkikeinanen LinkedIn: Jyrki Keinänen

KIRJOITTAJA

Jyrki Keinänen
Jyrki Keinänen

toimitusjohtaja
+358 40 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

A-INSINÖÖRIEN VUOSI 2020 LUKUINA:

  • 3 800 projektia
  • 105 uutta A-Insinööriä
  • työtä jopa 170 m korkeudella merenpinnasta
  • 45 000 Teams-kokousta ja -työpajaa
  • 17 allianssia
  • 10 leijonan luolaa start-upeille
TILAA UUTISKIRJE