Infrageotekniikan suunnittelija Altti Kurki ratkoo työkseen geotekniikan pulmia
Kesä A-Insinöörinä

Altti Kurki ratkoo työkseen infrageotekniikan pulmia

Infrageotekniikan suunnittelija Altti Kurki pääsi soveltamaan  maamekaniikan teoriaa teiden ylläpidossa ja korjauksissa.

A-Insinöörit tarjoaa joka vuosi kymmenille rakennusalan opiskelijoille kesätyöpaikan, osa-aikatyön tai lopputyöaiheen. Moni opiskelija jatkaa kesän jälkeen töitä opintojen ohessa ja jää valmistuttuaan A-Insinööreille. Kesätyöhaku on päällä:  jätä hakemus täällä!

Yksi heistä on Tampereen yliopistossa rakennustekniikkaa opiskellut Altti Kurki, joka tuli A-Insinööreille töihin opintojensa loppuvaiheessa. Nyt hänellä on vakituinen työpaikka geo- ja kalliotekniikan yksikössä infrageotekniikan suunnittelijana. Lue lisää: A-Insinöörit opiskelijoille

1. Mikä on ollut mieleenpainuvinta työtehtävissä?

–  Tehtäviini kuuluvat infrageotekniikan suunnitteluryhmässä ovat esimerkiksi rakennuskohteena olevien siltojen ja teiden maaperän selvittäminen, oikean perustamistavan valinta, kaivannon turvallisuuden varmistaminen sekä kehitysprojektit.

– Minusta kiinnostavimpia ovat vaurionselvitykset, joita olen tehnyt teistä, silloista ja urheilukentistä. Esimerkiksi vanhassa sillassa puupaalut ovat voineet lahota ja maatuki kallistua. Tällöin pohdimme yhdessä kokeneen suunnittelijan kanssa, onko kyseessä vaurio, johon täytyy reagoida heti.

2. Mitkä fiilikset sinulla on töistä A-Insinööreillä?

– Hienointa on ollut huomata, että voin soveltaa koulussa oppimaani tietoa käytännössä. Esimerkiksi maamekaniikan teoria auttaa laskentaohjelmiemme käytössä. Varmistamme niillä, ettei tienpenger romahda. Meillä on mukava työporukka, ja voin aina nykäistä esimiestäni hihasta oli asia mikä tahansa.

3. Miten päädyit A-Insinööreille töihin?

– Kirjoitin diplomityöni Tampereen yliopistolle. Sen loppuvaiheessa päätin, että haluan töihin suunnittelijaksi. Soitin A-Insinöörien geo- ja kalliotekniikan yksikön suunnittelujohtajalle, puhuin itseni työhaastatteluun ja sain paikan.

–  On mahtavaa, että olen voinut myös seurata intohimoani ja luennoida sivutyönäni ammattikorkeakoulussa.

Tule sellaisena kuin olet!

HAE MEILLE TÖIHIN

"Kiinnostavinta on selvittää teiden, siltojen ja urheilukenttien vaurioita, ja pohtia: Täytyykö niihin reagoida ja kuinka pian?"

Altti Kurki, infrageotekniikan suunnittelija