A-Insinöörit mukana Nollapäästöpäivän päästösäästötalkoissa
Uutiset

A-Insinöörit mukana Nollapäästöpäivän päästösäästötalkoissa

Kansainvälistä Nollapäästöpäivää vietetään 21.9. A-Insinöörien tavoitteena on minimoida oman toiminnan hiilijalanjälki ja edistää asiantuntijoina kiinteistöjen ja rakentamisen vähähiilisyyttä. Nyt kutsumme henkilöstömme tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa elämässään.

A-Insinöörit on vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut minimoimaan oman toiminnan negatiiviset ympäristövaikutukset sekä mm. järjestämään yhdessä henkilöstön ja muiden sidosryhmien kanssa kestävää kehitystä edistäviä projekteja.

Tänään 21.9.2021 vietämme kansainvälistä Nollapäästöpäivää, johon olemme kutsuneet mukaan kaikki A-Insinöörit. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hiilidioksidipäästöjen aiheuttamista haitoista ja saada kaikki tekemään ilmastoystävällisiä valintoja elämässään.

Nollapäästöpäivänä kannustamme A-Insinöörejä kulkemaan kävellen, pyörällä, julkisilla kulkuneuvoilla tai kimppakyydillä, välttämään tavarahankintoja, säästämään laitteita ja energiaa ja syömään kasvista – tai hävikkiruokaa. Näillä valinnoilla oma päivittäinen hiilijalanjälki pienenee puoleen tavanomaisesta.

Lounaaksi ResQ-ateria, joka olisi muuten joutunut roskiin!

Ilmastotietoisten valintojen kannustimeksi tarjoamme jokaiselle lähes 900 A-Insinöörille ResQ Clubin hävikkiruoka-aterian. ResQ Club on suomalainen kasvuyhtiö ja sovellus, joka välittää ravintoloiden myymättä jäänyttä ruokaa eli hävikkiruokaa koteihin valtakunnallisesti.

– A-Insinöörit ovat asiantuntijoina edistämässä rakennusalan isoa murrosta kohti vähähiilisyyttä. Tänään haluamme erityisesti muistuttaa, että valintamme myös tavallisina ihmisinä vaikuttavat siihen, miten nopeasti yhteiskunta ympärillä kehittyy vastaamaan ilmastokriisiin, viestintäjohtaja Silja Sarkamo sanoo.

Oman toiminnan hiilijalanjälkilaskenta on parhaillaan käynnissä A-Insinööreissä, ja mitattavat tavoitteet minimointiin asetetaan ensi vuodesta alkaen. Lokakuun alusta A-Insinöörien suurimpiin toimipisteisiin virtaa fossiilivapaasti tuotettua tuulisähköä. Pienemmät toimistot vaihtavaan tuulisähköön vuoden loppuun mennessä.

Parhaillaan on menossa myös World Green Building Week, jonka teemana on tänä vuonna ilmastonmuutosta hillitsevä ja muutokseen sopeutuva rakennettu ympäristö. Lue, miten olemme mukana teemaviikolla

Lisätietoja:
Lisää tietoa Nollapäästöpäivästä

Silja Sarkamo, viestintäjohtaja, A-Insinöörit
puh. 050 379 4767
silja.sarkamo@ains.fi

"A-Insinöörit ovat asiantuntijoina edistämässä rakennusalan isoa murrosta kohti vähähiilisyyttä."

Silja Sarkamo
viestintäjohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE