Teemu Laurila ydinjätehuollon asiantuntijapalvelujen yksikönjohtajaksi
Uutiset

Teemu Laurila ydinjätehuollon asiantuntijapalvelujen yksikönjohtajaksi

TkT Teemu Laurila aloittaa A-Insinöörien ydinjätehuollon yksikönjohtajana maaliskuun alussa. Nimityksellä vahvistetaan palveluyksikön kykyä vastata muuttuneeseen asiakastarpeeseen.

Fyysikko, tekniikan tohtori Teemu Laurila ryhtyy vastaamaan A-Insinöörien ydinjätehuollon asiantuntijapalveluista 1.3.2019 alkaen. Laurilalla on vahva tausta alan erikoisasiantuntijana ja projektipäällikkönä ja hän on toiminut pitkään asiakasprojekteissa lähellä asiakkaita. Laurila siirtyy uuteen rooliin yksikön tiiminvetäjän tehtävästä.

– Olemme kulkeneet Suomessa pitkän loppusijoittamiseen liittyvän tutkimus- ja lupavaiheen läpi, ja näyttäneet kansainvälisesti suuntaa kestävälle ratkaisulle. Se luo vahvan pohjan tarjota osaamistamme kansainvälisesti ja rakentaa uudenlaista kumppanuutta kotimaisten asiakkaiden kanssa, Laurila toteaa.

Entinen yksikönjohtaja Jorma Autio tukee uutta yksikönjohtajaa siirtymisessä uusiin tehtäviin.

Ydinjätehuollon palveluyksikkö kuuluu A-Insinöörien Civil Engineering -toimialaan.

–Ydinjätehuollon palveluyksikkö on kehittynyt vuosien varrella ainutlaatuiseksi erikoisosaajien tiimiksi, jollaista ei ole missään muualla maailmassa. Asiakastuntemuksen ja asiakastarpeiden tunnistamisen merkitys korostuu jatkossa entisestään, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

Yli 30 asiantuntijan monitieteellinen huippuyksikkö

Ydinjätehuollon palveluyksikössä työskentelee yli 30 huippuasiantuntijaa, jotka ovat erikoistuneet tekniseen suunnitteluun, tutkimuksiin ja turvallisuusanalyyseihin sekä materiaalinhallintaan niin ydinjätteen väliaikaisvarastoinnin kuin loppusijoitusratkaisujen alueilla.

Yksikköön kuuluu myös laboratorio, jonka henkilöstöllä on vahva osaaminen materiaalianalyyseissä ja suunnitteluratkaisujen toimintakyvyn testauksessa. Laboratoriotiimi edustaa kansainvälistä huippuosaamista erityisesti loppusijoitusluolan kalliotilojen täyttöön suunniteltujen savimateriaalien testaamisessa ja laadunvarmistuksessa.

Laurila-Teemu

Lisätietoja:
Vesa Järvinen, toimialajohtaja, Civil Engineering, A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi

Teemu Laurila, yksikönjohtaja 1.3.2019 alkaen, Ydinjätehuolto, A-Insinöörit
puh. 044 421 1210
teemu.laurila@ains.fi

TILAA UUTISKIRJE