TU-220902-siltasairaala-005
Uutiset

Suomalainen sairaala-arkkitehtuuri näkyy tänä kesänä Venetsiassa biennaalin aikaan 

Helsingin Meilahden uuden Siltasairaalan arkkitehtisuunnittelu on esillä kansainvälistä arkkitehtuuria esittelevässä Time Space Existence -näyttelyssä Venetsiassa. 

Suomalainen sairaala-arkkitehtuuri ja -suunnittelu näkyy tänä kesänä Venetsiassa. Palazzo Bembossa järjestettävässä Time Space Existence -näyttelyssä esitellään HUS:n Siltasairaalan arkkitehtuurisuunnittelua valokuvien ja havainnekuvien sekä tekstien avulla. Näyttelyn teemana on vastuullisuus.

Tänä vuonna käyttöön otetun, Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Siltasairaalan pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi suomalais-ranskalainen toimistojen työyhteenliittymä Team Integrated, jonka muodostavat A-Insinööreihin (AINS Group) kuuluva AW2-arkkitehdit, Arkkitehtuuritoimisto B&M, Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik sekä ranskalainen Brunet Saunier Architectures. Pääsuunnittelijana toimi arkkitehti ja A-Insinöörien arkkitehtisuunnittelun toimialajohtaja Matti Anttila AW2-arkkitehdeista.

Siltasairaala mereltä Tuomas Uusiheimo 1920Siltasairaalan arkkitehtuuria ohjasi tehokas toimintojen yhdistäminen sekä rakennuksen ainutlaatuinen geometrinen muoto.

Sairaalan  kaksikerroksinen, lasinen yhdyssilta liittää toisiinsa sairaalarakennuksen kaksi osaa, jotka liittyvät myös Meilahden sairaala-alueen olemassa olleisiin rakennuksiin, tunneliverkostoon ja sairaalatekniikkaan.

Luonnonvaloa hyödynnettiin Siltasairaalassa mahdollisimman paljon. Tiloista avautuu näkymiä ulos ja osassa potilashuoneista on merinäköala. Meri on ollut innoittajana myös sairaalan julkisivuun integroidussa taiteessa. Lue lisää: Geometrialtaan ainutlaatuinen Siltasairaala valmistui Meilahden sairaala-alueen ytimeen

Suomalainen sairaalasuunnittelu kiinnostaa nyt kovasti maailmalla. On hienoa, että se pääsee kesällä esille myös Venetsiassa, jossa on biennaalin aikana näytteillä tämän hetken kiinnostavinta arkkitehtuuria eri puolilta maailmaa, sanoo toimialajohtaja Matti Anttila

1400-luvulla rakennettu Palazzo Bembo sijaitsee Canal Granden varrella. Näyttely levittäytyy myös Palazzo Moraan sekä Giardini della Marinaressa -puutarhoihin. Time Space Existence -näyttelyn järjestää European Cultural Centre, ja se on auki arkkitehtuuribiennaalin ajan. Venetsian 18. arkkitehtuuribiennaali järjestetään 20.5.–26.11.2023. Se on maailman suurimpia arkkitehtuuritapahtumia. 

Näyttelyn verkkosivut

Lisätietoja: 
Matti Anttila, toimialajohtaja, arkkitehtisuunnittelu
puh. 040 861 3740 
matti.anttila@ains.fi

"Suomalainen sairaalasuunnittelu kiinnostaa nyt kovasti maailmalla."

Matti Anttila
toimialajohtaja
A-Insinöörit 

 

TILAA UUTISKIRJE