Kuva_NCC_view4_cafe_02_detail_web_1920x1080
Uutiset

A-Insinöörien tietomallintamiselle kunniamaininta Tekla BIM Awards 2021 -kilpailussa

A-Insinöörien toimitilasuunnittelu oli tänäkin vuonna esillä Tekla BIM Awards 2021 -kilpailussa. Parhaan tietomallin palkinnosta kilpaili Espoon Leppävaaraan nouseva uusi kaupallinen alue Oasis of Professionals (OOPS), joka palkittiin kunniamaininnalla. 

Näkyvälle paikalle Kehä I:n, junaradan ja Raide-Jokerin risteykseen nouseva Rakennusyhtiö NCC:n kehittämä ja toteuttama OOPS palkittiin kunniamaininnalla 11 ehdokkaan joukosta Tekla BIM Awards 2021 -kilpailussa.

Hatsinanpuistoon rakennetaan vaiheittain viisi toimistotaloa, hotelli sekä asuntoja yhteensä lähes 100 000 neliömetriä. OOPSin Tekla-kilpailumalli on päärakennesuunnittelija A-Insinöörien käsialaa, ja sisältää Swecon toteuttaman teräsrungon mallinnuksen. A-Insinöörit on mukana hankkeessa myös koko alueen geosuunnittelijana. 

– OOPSissa on hyödynnetty ennätyksellisen laajasti digitaalisen rakentamisen ohjelmistoja ja työkaluja, osaa myös ensimmäistä kertaa koskaan Suomessa. Erityisesti rakennesuunnittelun ja teräsrakennesuunnittelun yhteensovitus sujui hienosti, yksikönjohtaja Jukka Oja-Lipasti kertoo.

 

Tietomallinnuksessa huomioitiin alueen tulevat rakennusvaiheet, Hatsinanpuiston sillat sekä rakennusten ja radan väliin tuleva kunnallistekniikka. Kuvat: NCC

Tekniikkaan nojattu ennakkoluulottomasti tietomallintamisessa ja työmaalla

Tekla Awards -kilpailun tuomaristo perusteli OOPS:in saamaa kunniamainintaa tekniikan ennakkoluulottomalla ja laaja-alaisella hyödyntämisellä, ei pelkästään mallintamaisessa vaan myös työmaalla.

Työmaan ohjauksessa on käytetty esimerkiksi robottikoira, virtuaalilaseja ja dronea. Tietomalliin nojaavia teknologioita on hyödynnetty monipuolisesti muun muassa aikataulun ja suunnittelun tilanteen visualisoinnissa sekä piha- ja maanrakennustöiden yhteensovittamisessa.

Toimitilarakennuksille on tavoitteena saada kansainvälisen BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-sertifikaatti, joka kertoo ekotehokkuudesta. Lue lisää hankkeen ekologisesta rakennesuunnittelusta: Leppävaaran OOPSissa panostetaan ekologiseen rakennesuunnitteluun

Lisätietoja: 
Jukka Oja-Lipasti, yksikönjohtaja, A-Insinöörit
puh. 0400 609 365
jukka.oja-lipasti@ains.fi

Kilpailun muut ehdokkaat ja palkitut: Tekla BIM Awards  2021

 

"Tietomallissa yhdistyy onnistuneesti rakennesuunnittelu ja teräsrakenne-suunnittelu."

Jukka Oja-Lipasti, yksikönjohtaja
rakennesuunnittelu, A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE