Maailman parhaaksi palkittu projekti - Tampereen Rantatunneli toteutettiin allianssimallilla.
Uutiset

Maailman paras projekti – Tampereen Rantatunneli!

Tampereen Rantatunneli palkittiin maailman parhaana suuren mittaluokan projektina. Muun muassa sidosryhmien kokemukset hankkeesta ja tunnelin merkitys liikenneturvallisuudelle hakevat vertaistaan.

Tampereen rantaväylälle vuonna 2017 valmistunut, A-Insinöörien suunnittelema Rantatunneli on palkittu maailman parhaana projektina suurhankkeiden kategoriassa. Maailmanmitassa parhaat projektit arvioi ja palkitsee vuosittain kansainvälinen projektiyhdistys IPMA.

Useita tunnustuksia saanut Rantatunneli on paitsi rakennustekninen taidonnäyte myös ensimmäinen Allianssi-mallilla toteutettu julkinen tiehanke. Nyt se palkittiin maailman parhaan projektin pääpalkinnolla IPMA Global Awards -tilaisuudessa 30.10.2018.

Tuomariston mukaan Rantatunneli edustaa merkittävää julkisen sektorin innovaatiota, joka on nostanut infrarakentamisen toimintatavat uudelle tasolle.

Käyttäjät tyytyväisiä, liikenneturvallisuus parantunut

Palkintoperusteissa kiitettiin mm. projektijohtamisen sidosryhmälähtöisyyttä, toimivaa viestintää ja läpinäkyvyyttä. Eri sidosryhmien hankkeelle antamaa palaute on ollut erinomaista (88 %:n asiakastyytyväisyys, 98 %:n tiimityytyväisyys ja 88 %:n käyttäjien tyytyväisyys).

Liikenteen määrä Rantaväylällä pysyi tasaisena koko työmaavaiheen ajan, tunneli avattiin käyttöön kuusi kuukautta etuajassa ja budjetti alittui. Tunnelin merkitys liikenneturvallisuuteen huomioitiin myös perusteluissa: onnettomuudet ovat vähentyneet yli puolella tunnelin avaamisen jälkeen.

A-Insinöörit vastasi hankkeen suunnittelusta. Muita Allianssin osapuolia hankkeessa olivat Tampereen kaupunki, Liikennevirasto ja YIT. Rantatunneli on aikaisemmin palkittu Suomen Rakennusinsinöörien Liiton palkinnolla ja Projektiyhdistyksen Vuoden projekti -palkinnolla.

Lisätietoja:
Vesa Järvinen
Toimialajohtaja, Civil Engineering
A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi

www.ipma.world

TILAA UUTISKIRJE