Elava etelasatama Ahti
Uutiset

Elävä Eteläsatama -ryhmän kilpailutyö Ahti on kaupunkilaisten kommentoitavana

Elävä eteläsatama -suunnitteluryhmän kilpailutyö Ahti valittiin Helsingin Makasiinirannan suunnittelukilpailun neljän finalistin joukkoon. Finalistityöt ovat nyt valmistuneet. Ehdotukset ovat kommentoitavina Kerro kantasi -verkkopalvelussa elokuun loppuun asti. Työryhmässä ovat mukana A-Insinöörien kanssa Ålandsbanken, Arkkitehdit Tommila ja Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen sekä VSU.

Helsingin Eteläsataman Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailussa pääsi keväällä 2022 jatkoon neljä parasta ehdotusta. Ehdotuksia on kehitetty kilpailun toisessa vaiheessa, ja ne on nyt julkaistu kaupunkilaisten kommentoitaviksi Helsingin kaupungin Kerro kantasi -verkkopalvelussa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi. Kommentointi on avoinna 4.7.–31.8.2022. 

Toukokuussa 2021 käynnistynyt, kaksivaiheinen laatu- ja konseptikilpailu koskee Eteläsatamassa Vanhan kauppahallin ja Olympiaterminaalin välistä Makasiinirannan aluetta.

Elävä Eteläsatama -ryhmän ehdotus Ahti on kehittynyt kilpailun toisessa vaiheessa kilpailun järjestäjältä saadun palautteen sekä ryhmän sisäisen kehitystyön myötä. Erityisesti toisessa vaiheessa on keskitytty tärkeiden näkymien säilymiseen, rakentamisen sovittamiseen arvokkaaseen kaupunkiympäristöön, sekä alueen toimintojen tarkentamiseen. Lue lisää: Elävä Eteläsatama -ryhmän Ahti jatkoon Makasiinirannan suunnittelukilpailussa 

Makasiiniranta_Ahti_2 (verkkoon)
Makasiiniranta suunnitellaan ja sertifioidaan korkeimpien kestävän kehityksen standardien mukaisesti. Ahdin suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu Itämeren tärkeys ja tahot, joilla on vahvat vastuullisuusarvot.

Kilpailun tavoitteena on kehittää elämyksellinen ja merellinen Makasiiniranta, jossa kulttuuri ja vapaa-aika ovat vahvasti läsnä. Tapahtumat, palvelut sekä merellisessä maisemassa kulkemaan kutsuva reitti laajentavat Helsingin keskustaa Eteläsatamaan.

Kilpailun voittaja julkistetaan loppusyksyllä 2022. Kilpailun voittanut ryhmä jatkaa alueen suunnittelua kumppanuuskaavoituksena yhteistyössä kaupungin kanssa.

Ahti-ehdotuksen arkkitehtisuunnittelua tekevät yhteistyössä Arkkitehdit Tommila ja Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen. Maisemasuunnittelusta vastaa VSU maisema-arkkitehdit. Projektinjohtajana ja kestävän kehityksen sekä teknisten ratkaisujen asiantuntijana suunnitteluryhmässä toimii A-Insinöörit.

Makasiiniranta_Ahti_3 (verkkoon)Ahti tarjoaa tiloja kävelylle ja oleskelulle, koko perheen kulttuurikokemuksille, harrastus- ja liikuntamahdollisuuksille, liiketoiminnalle sekä hotellivieraille.

Lisätietoja:
Anssi Juntunen, projektijohtaja, yksikönjohtaja, A-Insinöörit
puh. +358 44 343 6205
anssi.juntunen@ains.fi

"Ahti-ehdotuksessa Makasiininranta on Helsingin sydän, joka kuuluu ihmisille, jossa on jatkuvasti uusia juttuja ja jossa helsinkiläiset käyvät säännöllisesti."

Hilla Rudanko
Arkkitehti
Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen

 

TILAA UUTISKIRJE