Uutiset

A-Insinöörit vauhdittamassa tekoälyn hyödyntämistä

A-Insinöörit on valittu mukaan teknologiateollisuuden yhteydessä toimivaan Suomen tekoälykiihdyttämöön. Kiihdyttämössä edelläkävijäyritykset auttavat toisiaan entistä kovempaan vauhtiin tekoälyn ymmärtämisessä ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa.

Lokakuussa käynnistynyt ja maalikuussa 2020 päättyvä rakennus- ja kiinteistöalan tekoälykiihdyttämö hyödyntää edelläkävijäyritysten kokemuksia tekoälystä kiinnostuneiden alan yritysten kirittämisessä. Mukana kiihdyttämössä ovat A-Insinöörien lisäksi Granlund, Rakennustieto, BST-arkkitehdit sekä KIRA-hub. Sparraajana toimii Pohjoismaiden suurin tekoälylaboratorio Silo.AI.

– Tekoälyn ympärillä on valtavasti potentiaalia tylsien tehtävien poistamisesta kokonaan uusien palvelujen ja liiketoimintakonseptien luomiseen. Olemme teknologia-alan asiantuntijaorganisaationa velvoitettuja tekemään muutosta, ja iso muutos tapahtuu vain, jos saamme mahdollisimman monet mukaan tekemään sitä, A-Insinöörien tiimipäällikkö Pieti Marjavaara perustelee.

Teknologiateollisuuden yhteydessä toimiva, työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Suomen tekoälykiihdyttämö käynnisti toiminnan viime vuonna. Tavoitteena on vauhdittaa yrityksiä eri aloilla etsimään yhdessä keinoja hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassaan.

Pontimena oma toimialat yhdistävä tekoälyryhmä

Samaan on pyritty aiemmin jo A-Insinöörien omassa tekoälyryhmässä, AI Excellence Groupissa. Infrasuunnittelun, rakennesuunnittelun ja rakennuttamisen toimialoja edustava yhdeksän hengen ryhmä on paitsi opiskellut tekoälyn perusteita, myös tutustunut suuntaan näyttäviin teollisuuden tekoälysovellutuksiin teknologiyhtiö Bilotin avulla.

– Tekoälyvalmiudet eivät synny päivässä. Meillä oli olemassa oleva tekoälytiimi, selkeitä tavoitteita ja johdon mandaatti, joten kiihdyttämöön mukaan lähtö oli luontevaa, Pieti sanoo.

Tekoälyryhmän tavoitteena on tunnistaa A-Insinöörien kilpailukykyä parantavia sovelluskohteita, ymmärtää nykyisen datan hyödyntämismahdollisuudet ja löytää sopivia kumppaneita jatkoon.

Tekoälykiihdyttämö tukee tavoitteita erinomaisella tavalla. Käytännössä kuuden kiihdyttämökuukauden mukana olevat yritykset rakentavat Silo.AI:n tuella road mapin tulevaisuuteen ja tunnistavat vähintään yhden tekoälyyn tai koneoppimiseen perustuvan toteuttamiskelpoisen innovaation. Liiketoimintasuunnitelmat esitellään maaliskuun päätöstilaisuudessa yritysten sisäisille sidosryhmille.

Lisätietoja:
Pieti Marjavaara, tiimipäällikkö, Civil Engineering
puh. 044 421 1239
pieti.marjavaara@ains.fi

Pohjoismaiden suurin tekoälylaboratorio silo.ai
Suomen tekoälykiihdyttämö faia.fi

 


 

TILAA UUTISKIRJE